Ασκήσεις κατάρτισης γαλακτικού οξέος

Η κατάρτιση με γαλακτικά οξέα χρησιμοποιείται από κατασκευαστές σώματος και άλλους αθλητές που θέλουν να χάσουν βάρος γρήγορα, αλλά και να κερδίσουν μυς και αντοχή. Μια ποικιλία ασκήσεων μπορεί να συμπεριληφθεί ως μέρος της εκπαίδευσης με γαλακτικό οξύ, αλλά όλα αυτά περιλαμβάνουν την ώθηση του σώματός σας στα όριά του χρησιμοποιώντας την κατάρτιση αντίστασης. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού ξεκινήσετε οποιοδήποτε τύπο απώλειας βάρους ή άσκησης.

Γαλακτικό οξύ

Το γαλακτικό οξύ, που μερικές φορές αναφέρεται ως γαλακτικό, είναι ένα υποπροϊόν της εργασίας των μυών σας όταν δεν υπάρχει οξυγόνο για να τροφοδοτήσει τις μεταβολικές διεργασίες, όπως συνήθως συμβαίνει κατά την ανύψωση των βαρών. Οι μύες σας χρησιμοποιούν γλυκόζη αντί του οξυγόνου για να συστέλλουν τις συστολές και η γλυκόζη διασπάται τελικά σε γαλακτικό οξύ. Όταν οι μύες σας φτάσουν στο όριο τους, η ποσότητα γαλακτικού οξέος που παράγεται αυξάνεται στο σημείο που προκαλεί αίσθηση καψίματος στους μύες σας. Αυτή η αίσθηση καψίματος είναι ένα μήνυμα ότι το γαλακτικό οξύ επιβραδύνει τις συσπάσεις των μυών για να αποτρέψει τη βλάβη των κυττάρων.

Θεωρία Εκπαίδευσης Γαλακτικών Οξέων

Εκτός από την πρόκληση αίσθησης καψίματος, το γαλακτικό οξύ προκαλεί επίσης αύξηση τόσο της αυξητικής ορμόνης όσο και της έκκρισης τεστοστερόνης στο σώμα. Η αυξητική ορμόνη διεγείρει τη μυϊκή λειτουργία, ενώ η τεστοστερόνη βοηθά στη διάσπαση του λίπους. Η εκγύμναση με γαλακτικό οξύ αναγκάζει το σώμα σας να παράγει υψηλές ποσότητες γαλακτικού οξέος, αυξάνοντας τόσο την ανάπτυξη των μυών όσο και την απώλεια λίπους. Η ποσότητα της αυξητικής ορμόνης που απελευθερώνεται στην κατάρτιση με γαλακτικό οξύ μπορεί να είναι έως και εννέα φορές την ποσότητα που παράγεται υπό κανονικές συνθήκες.

Πιέζοντας τα όριά σας

Σχετικά με το πιο βασικό επίπεδο, η κατάρτιση με γαλακτικό οξύ είναι αρκετά απλή, σύμφωνα με τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή Nick Nilson, στο “Metabolic Surge Rapid Fat Loss and Muscle Building”. Επιλέξτε οποιαδήποτε άσκηση αντοχής που μπορείτε να εκτελέσετε για 20 έως 50 επαναλήψεις. Για παράδειγμα, για να χτίσετε τους θωρακικούς μυς σας, θα μπορούσατε να κάνετε πρέσες πάγκου. Εκτελέστε την άσκηση όσες φορές μπορείτε, σταματώντας μόνο όταν δεν μπορείτε να εκτελέσετε την άσκηση πια. Ξεκουραστείτε για 20 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, επαναλάβετε την άσκηση για όσες επαναλήψεις μπορείτε. Αφού ολοκληρώσετε τη δεύτερη σειρά, ξεκουραστείτε για 20 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αυτή τη σειρά για έως και έξι έως 12 σετ ανά άσκηση.

Χρησιμοποιήστε επαγγελματίες για ασφαλή εκπαίδευση

Θεωρητικά, η κατάρτιση με γαλακτικό οξύ είναι απλή, αλλά μια ποικιλία παραγόντων μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητά του, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων φυσικής κατάστασης και της διατροφής σας. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εκπαίδευση και να μειώσετε την πιθανότητα τραυματισμού, να εργαστείτε με έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή. Ένας εκπαιδευτής μπορεί να σας εντοπίσει εάν χρησιμοποιείτε βάρη, καθώς και να σας δώσουμε πιο λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με την εκπαίδευση. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε την εκπαίδευση, ιδιαίτερα αν είστε σε φαρμακευτική αγωγή ή έχετε ιατρική διαταραχή.