Είναι ασφαλές να πηγαίνεις στο νερό της παραλίας όταν είσαι έγκυος;

Μέρος που οδηγεί μια υγιή ζωή ενώ έγκυος μένει ενεργό, σύμφωνα με το Womenshealth.gov. Η κολύμβηση είναι μια άσκηση χαμηλής πρόσκρουσης για τις εγκύους, επειδή λειτουργεί ολόκληρο το σώμα, διατηρώντας σας κατάλληλη και προετοιμάζοντας το σώμα σας για τη γέννηση. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν τουλάχιστον 2 ½ ώρες μέτρια αερόβια άσκηση κάθε εβδομάδα. Εάν περάσετε ένα μέρος αυτής της περιόδου κολύμπι στην παραλία, είτε πρόκειται για τον ωκεανό, τις λίμνες ή τα ποτάμια, να λάβετε υπόψη ορισμένα ζητήματα ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της καθαριότητας και των κινδύνων που μπορεί να κρύβονται στο νερό.

Κολύμπι στον ωκεανό

Η κολύμβηση μπορεί να εξαλείψει τις αρθρώσεις στις αρθρώσεις σας, πράγμα που μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τις μητέρες που πρέπει να μεταφέρουν συνεχώς επιπλέον βάρος. Πριν βγάλετε τον ωκεανό, γνωρίστε μερικά θέματα. Στον ωκεανό, μια έγκυος γυναίκα πρέπει να γνωρίζει τι μπορεί να κρύβει μέσα στο νερό, συμπεριλαμβανομένων των μέδουσες, των ανεμώνων και των υδροξειδίων, που μπορεί να τσίμπημα και να προκαλέσει πόνο, σύμφωνα με το DrGreene.com. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι καρχαρίες μπορούν επίσης να αποτελέσουν κίνδυνο. Αποφύγετε το κολύμπι σε περιοχές όπου οι καρχαρίες είναι κοινές και κολυμπήστε με άλλους ανθρώπους. Αποφύγετε την κατάποση του νερού των ωκεανών, επειδή μπορεί να μολυνθεί με ακατέργαστα λύματα από λιπάσματα, κατοικίδια ζώα, σκάφη και ελαττωματικά σηπτικά συστήματα. Οι χημικές ουσίες και τα βακτήρια στο νερό μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερικές παθήσεις, σύμφωνα με την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση. Άλλοι κίνδυνοι περιλαμβάνουν κύματα που μπορούν να σας χτυπήσουν, ισχυρά ρεύματα και ηλιακά εγκαύματα.

Κολύμπι σε ποταμό

Το κολύμπι στο ποτάμι σε μια ζεστή μέρα μπορεί να κρατήσει ένα έγκυο σώμα δροσερό, γεγονός που εξαλείφει τον κίνδυνο να υπερθερμανθεί κατά τη διάρκεια της άσκησης, σύμφωνα με την αμερικανική ένωση εγκυμοσύνης. Οι ποταμοί μπορούν επίσης να είναι επικίνδυνες για τις έγκυες γυναίκες, όμως, επειδή το νερό μπορεί επίσης να μολυνθεί από κόπρανα κοπράνων. Η κατάποση αυτού του νερού είναι επικίνδυνη για τις έγκυες γυναίκες, επειδή μπορεί να προκαλέσει ασθένειες όπως η γιάρδα και το κρυπτοσπορίδιο, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν απώλεια ενέργειας, ναυτία, διάρροια, αέρια και απώλεια βάρους, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Βερμόντ. Αν αποφασίσετε να κολυμπήσετε στον ποταμό, μην κολυμπήσετε μόνοι σας, αποφύγετε τις περιοχές με τη ναυσιπλοΐα, γνωρίζετε τα ρεύματα του ποταμού και φοράτε πάντοτε ένα σωσίβιο, προτείνουμε την ομάδα ρέματος του Μισσούρι.

Κολύμπι σε μια λίμνη

Ορισμένα νερά της λίμνης είναι εντάξει για κολύμπι ενώ είναι έγκυος, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε την κατάποση νερού στη λίμνη επειδή θα μπορούσε να μολυνθεί επίσης από βακτήρια, προειδοποιεί το Branch-Hillsdale-St. Joseph Community Health Agency. Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε πόσο βαθιά είναι το νερό της λίμνης, επομένως δεν πρέπει να κολυμπήσετε χωρίς σωσίβιο αν δεν είστε έμπειρος κολυμβητής ή κολυμπώντας με άλλους. Οι λίμνες μπορεί να έχουν οδοντωτούς βράχους και άλλους κινδύνους που κρύβονται στο κάτω μέρος, οπότε φοράτε κατάλληλα υποδήματα για να προστατεύετε τα πόδια σας. Να γνωρίζετε τις βάρκες και τα άλλα σκάφη στη λίμνη και να αποφεύγετε το κολύμπι όπου υπάρχει κυκλοφορία νερού. Μεγαλύτερες λίμνες, όπως οι Μεγάλες Λίμνες, μπορούν να έχουν επικίνδυνα ρεύματα ρήξης, προειδοποιεί τις Μεγάλες Λίμνες του Ακτοφυλακίου. Εάν είστε πιασμένοι σε ένα ρεύμα σχισίματος, προσπαθήστε να διατηρήσετε τη βάση σας, το πλωτήρα ή το πέλμα του νερού ή κολυμπήστε παράλληλα προς την ακτογραμμή έως ότου το ρεύμα αμβλυνθεί.

Εναλλακτικές τοποθεσίες κολύμβησης και ασκήσεις

Οι έγκυες γυναίκες μπορούν επίσης να κολυμπήσουν σε μια πισίνα, αλλά μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνες σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις πισίνες μπορούν να είναι επικίνδυνες για τις μητέρες και τα μωρά τους, αν προστεθούν πάρα πολλά στο νερό, αλλά τα φυσιολογικά επίπεδα χλωρίου είναι εν γένει εντάξει εκτός και αν απορροφηθεί το νερό. Εάν πηγαίνετε σε μια πισίνα, είναι καλή ιδέα να διασφαλίσετε ότι θα επιλέξετε μια πισίνα που θα έχει καθαρό νερό, με τη σωστή ποσότητα χημικών που χρησιμοποιείται και ότι θα αποφύγετε την κατάποση νερού. Η κολύμβηση δεν είναι η μόνη ασφαλής άσκηση που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το Womenshealth.org συνιστά άλλες δραστηριότητες χαμηλού αντίκτυπου, όπως χορό, περπάτημα, ποδηλασία και αερόμπικ με χαμηλή επίπτωση. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν αρχίσετε τις ασκήσεις και όταν αρχίσετε, ξεκινήστε αργά και μην το παρακάνετε. Αν νιώθετε σαν να μην αναπνέετε ή να μην αισθάνεστε άνετα, αυτό είναι ένα σημάδι για να σταματήσετε αυτό που κάνετε και να κάνετε ένα διάλειμμα.