Είναι μισή ώρα αρκετά τζόκινγκ για να με βοηθήσει να χάσω βάρος;

Οι περισσότερες ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, ακόμα και τζόκινγκ για μόλις 30 λεπτά, αρκεί να λάβετε υπόψη άλλους παράγοντες. Ο μόνος τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να καψετε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε, οπότε πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό που τρώτε και να τρέχετε αρκετές φορές ώστε η δραστηριότητα να κάνει τη διαφορά.

Η κατώτατη γραμμή για οποιαδήποτε απώλεια βάρους απορροφά περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε. Κάθε λίβρα έχει αξία 3.500 θερμίδων, πράγμα που σημαίνει ότι θα κερδίσετε 1 λίβρα για κάθε 3.500 θερμίδες που καταναλώνετε πάνω και πέρα ​​από αυτό που το σώμα σας καίει και θα χάσετε 1 λίβρα για κάθε επιπλέον 3.500 θερμίδες που καίτε πέρα ​​από τις ανάγκες του σώματός σας.

Το τζόκινγκ καίει θερμίδες, αλλά πόσο εξαρτάται από το βάρος σας, το ρυθμό σας και τη διάρκεια. Τριάντα λεπτά τζόκινγκ 5 mph για ένα άτομο που ζυγίζει 155 κιλά καίει 298 θερμίδες, ενώ κάποιος που ζυγίζει 185 κιλά καίει 355 θερμίδες.

Η μισή ώρα του τζόγκινγκ δεν θα κάνει πολύ καλό ως μια εφάπαξ διαπραγμάτευση, αλλά αν κάνετε jog καθημερινά για 30 λεπτά, θα παρατηρήσετε μια διαφορά. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο η διαφορά θα ισούται με ένα ελαφρύτερο βάρος, ωστόσο, είναι αν προσαρμόσετε την πρόσληψη θερμίδων σας για να κάψετε περισσότερο από ό, τι καταναλώνετε. Ακόμα κι αν δεν χάσετε βάρος, τζόκινγκ για 30 λεπτά κάθε μέρα θα βελτιώσει την καρδιαγγειακή σας ικανότητα και αντοχή. Το τζόκινγκ 30 λεπτά κάθε μέρα εκπληρώνει επίσης τη συνιστώμενη ημερήσια δόση άσκησης και υπερβαίνει τις 2,5 ώρες μέτριας αεροβικής δραστηριότητας την εβδομάδα που προτείνεται.

Εάν ζυγίζετε 155 κιλά, μια καθημερινή βολή 30 λεπτών θα καίει 2.086 θερμίδες την εβδομάδα, η οποία δεν είναι καν πλήρης λίβρα. Εάν μειώσετε τις θερμίδες, μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία. Εάν αφαιρέσετε 500 θερμίδες από την καθημερινή διατροφή σας, μειώνετε την εβδομαδιαία πρόσληψη θερμίδων σας κατά 3.500. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσετε μια λίβρα την εβδομάδα από τη διατροφή σας μόνο, καθώς και να καψετε άλλες 2,086 θερμίδες με την καθημερινή σας jog για συνδυασμένες 5.586 επιπλέον θερμίδες που καίγονται κάθε εβδομάδα. Σε ένα μήνα, αυτό είναι περίπου 6 κιλά.

Ανατομία μιας λίβρας

Θερμίδες καμένη

Συχνότητα τζόγκινγκ

Υπολογισμοί