Και το θρεπτικό περιεχόμενό του

Το Kale είναι ένα φυλλώδες πράσινο λαχανικό γεμάτο με θρεπτική αξία. Το Kale είναι τόσο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες που θεωρείται ακόμη και ένα σούπερ φαγητό. Το Kale μπορεί να αποθηκευτεί για μερικές ημέρες στο ψυγείο και μπορεί να μαγειρευτεί σε πιάτα που απαιτούν υψηλές θερμοκρασίες. Η προσθήκη κάσου στη διατροφή σας αυξάνει σημαντικά την πρόσληψη υγιεινών βιταμινών και ανόργανων συστατικών.

Λιπαρά και θερμίδες

Το Kale είναι μια χωρίς λιπαρά τροφή που έχει χαμηλές συνολικές θερμίδες. Ένα μισό φλιτζάνι μαγειρεμένο καλαπόκι θα προσθέσει μόλις 20 θερμίδες στη διατροφή σας, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ίνες και πρωτεΐνες

Χρειάζεστε μεταξύ 25g και 35g ινών την ημέρα. Η ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεστε ποικίλλει, αλλά μειώνεται από 10 έως 35 τοις εκατό των ημερήσιων θερμίδων σας, σύμφωνα με το CDC. Συνολικά, το kale δεν περιέχει μεγάλες ποσότητες ινών ή πρωτεϊνών, αλλά όταν καταναλώνεται ως μέρος της ημερήσιας πρόσληψης λαχανικών, το kale μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους θρεπτικούς στόχους σας. Η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που βρέθηκαν στο kale θα σας βοηθήσει να γεμίσετε και να σας κρατήσετε γεμάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ένα 1/2 φλυτζάνι που σερβίρει μαγειρεμένο λάχανο θα σας δώσει 2 1/2 γραμμάρια ινών. Αυτό το 1/2 φλιτζάνι κέλυφος περιέχει επίσης 1 g πρωτεΐνης.

Νάτριο

Η Kale προσθέτει περίπου το 1% των ημερήσιων αναγκών σε νάτριο στη διατροφή σας, σύμφωνα με το CDC. Κάθε μισό φλιτζάνι καλαμποκιού περιέχει περίπου 15 mg νατρίου, γεγονός που το καθιστά χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο.

Βιταμίνες

Το Kale περιέχει μια ποικιλία βιταμινών, αλλά είναι ιδιαίτερα υψηλό σε βιταμίνη Α. Η κατανάλωση 1/2 φλιτζανιού σερβίς βιταμίνης Α θα ξεπεράσει τις καθημερινές σας ανάγκες σε βιταμίνη Α, παρέχοντας το 180% της βιταμίνης Α. Η Kale περιέχει επίσης 45% Την καθημερινή σας βιταμίνη C, σύμφωνα με το CDC. Επιπλέον, το kale περιέχει βιταμίνες Β, χλωροφύλλη και μαγγάνιο, αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ασβέστιο

Το γαλακτοκομικό γάλα δεν είναι η μόνη διαθέσιμη πηγή ποιότητας ασβεστίου. Το Kale μπορεί επίσης να σας παρέχει ασβέστιο. Ένα 1/2 φλυτζάνι που σερβίρει μαγειρεμένο λάχανο θα σας προσφέρει 14 τοις εκατό των ημερήσιων αναγκών σας σε ασβέστιο, σύμφωνα με το CDC. Το να παίρνετε το ασβέστιο από το κοτόπουλο αντί του γάλακτος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων και κορεσμένων λιπαρών.

Οι άνδρες χρειάζονται περίπου 8 mg σιδήρου την ημέρα, ενώ οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 18 mg την ημέρα, σύμφωνα με το CDC. Η λήψη αρκετού σιδήρου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις γυναίκες και τους αναπτυσσόμενους εφήβους. Ανεπαρκείς ποσότητες σιδήρου μπορεί να οδηγήσουν σε αναιμία, η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως κόπωση. Το Kale μπορεί να ανταποκριθεί στο 4% των καθημερινών σας αναγκών σε σίδηρο σε κάθε μεσημεριανό σερβίρισμα, σημειώνει το CDC.

Το Kale περιέχει μια πλούσια ποσότητα φυτοχημικών. Τα φυτοχημικά, όπως τα καροτενοειδή και τα φλαβονοειδή, βρίσκονται σε φυτά που βοηθούν στην προστασία του φυτού από τα βακτηρίδια, τους ιούς και τους μύκητες. Αυτά τα φυτοχημικά μπορεί να έχουν ιδιότητες για την καταπολέμηση του καρκίνου για εσάς και γενικά δεν μπορούν να ληφθούν υπό μορφή συμπληρώματος, σύμφωνα με την Yale Medical Group.

Σίδερο

Φυτοχημικά