Κόκκους λεκιθίνης για απώλεια βάρους

Η συμπλήρωση λεκιθίνης μπορεί να σας βοηθήσει να μεταβολίσετε τα λιπίδια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για λίπος καυστήρα ή πρόκειται να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Ενώ οι κόκκοι λεκιθίνης προσφέρουν κάποια οφέλη για την υγεία, η απώλεια βάρους δεν είναι μία από αυτές. Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να σας βοηθήσει να κάνετε αλλαγές στη διατροφή σας και την άσκηση ρουτίνας.

Σχετικά με τη λεκιθίνη

Η λεκιθίνη είναι ένας τύπος λίπους που αποτελείται από χολίνη και ινοσιτόλη. Ως κύρια συνιστώσα των κυτταρικών μεμβρανών στο σώμα σας, η λεκιθίνη βοηθά στη ρύθμιση του περιεχομένου και των κυττάρων σας. Το σώμα σας κάνει κάποια λεκιθίνη ίδια, και τα υπόλοιπα προέρχονται από το φαγητό που τρώτε. Το λίπος βρίσκεται σε μια ποικιλία τροφών, συμπεριλαμβανομένων των κρόκων αυγών, των ψαριών, της σόγιας και των φασολιών, και θα πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε ό, τι χρειάζεστε μόνο από τη διατροφή, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Vanderbilt. Τα συμπληρώματα λεκιθίνης διατίθενται σε ποικίλες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των κόκκων, ωστόσο.

Συμπλήρωμα λεκιθίνης και απώλεια βάρους

Οι κατασκευαστές συμπληρωμάτων λεκιθίνης κάνουν πολλούς ισχυρισμούς σχετικά με τα οφέλη της προσθήκης κοκκίων λεκιθίνης στη διατροφή σας, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους. Αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το συμπλήρωμα μπορεί να σας κάνει να χάσετε βάρος, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Vanderbilt. Οι ισχυρισμοί μπορεί να προέρχονται από το γεγονός ότι η λεκιθίνη παίζει σημαντικό ρόλο στη μεταφορά λίπους στο αίμα σας. Ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει καμία επίδραση στο στάσιμο λίπος που κάθεται στα ισχία ή γύρω από την κοιλιά σας, αναφέρει ο Vanderbilt.

Λεκιθίνη και αύξηση βάρους

Το συμπλήρωμα μπορεί να μην σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αλλά μπορεί να προωθήσει την αύξηση του σωματικού βάρους αν δεν είστε προσεκτικοί. Ως πηγή λίπους, τα κοκκία λεκιθίνης είναι επίσης πηγή θερμίδων. Μια ποσότητα 1 1/2 κουταλιού της σούπας λεκιθίνης έχει 70 θερμίδες. Εάν παίρνετε το συμπλήρωμα καθημερινά χωρίς μείωση της θερμιδικής σας πρόσληψης ή προσθέτοντας περισσότερη δραστηριότητα για να κάψετε αυτές τις επιπλέον θερμίδες, μπορείτε να κερδίσετε περισσότερα από 7 κιλά σε ένα χρόνο.

Λεκιθίνη για την υγεία

Ενώ μπορεί να μην σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, υπάρχουν κάποια οφέλη για την υγεία για τη λήψη κόκκων λεκιθίνης. Μια μελέτη του 2008 αναφέρει ότι η συμπλήρωση λεκιθίνης βοηθά στη μείωση των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα, συμπεριλαμβανομένης της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, και παίζει ρόλο στον μεταβολισμό των λιπιδίων. Η βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Υπάρχουν επίσης ορισμένες ενδείξεις ότι η συμπλήρωση της διατροφής σας με κοκκία λεκιθίνης μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της μνήμης, της γνώσης και της διάθεσης σε άτομα με Αλτσχάιμερ και άνοια. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν προσθέσετε κόκκους λεκιθίνης στην καθημερινή σας ρουτίνα.