Λίμνες και ποτάμια στο Χιούστον, Τέξας

Βρίσκεται κοντά στην ακτή του Περσικού Κόλπου, το Χιούστον, Τέξας, έχει πληθυσμό πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους, καθιστώντας τη μεγαλύτερη πόλη του κράτους. Το Χιούστον είναι το σπίτι της NASA και μιας αναπτυσσόμενης αεροδιαστημικής βιομηχανίας. Πολλές στρατιωτικές βάσεις εδρεύουν στο Τέξας, και αυτό έχει φέρει επίσης επιχειρήσεις (και πολλούς επισκέπτες) στην περιοχή.

Ιστορία

Το Χιούστον εγκαταστάθηκε το 1836 και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω του κοντινού λιμανιού, της σιδηροδρομικής βιομηχανίας και της ανακάλυψης του πετρελαίου το 1901. Είχε επίσης ένα ακμάζον εμπόριο βαμβακιού. Η κατασκευή του καναλιού του Χιούστον το 1902 βελτίωσε την υποδομή της πόλης και κατά συνέπεια ο πληθυσμός της διπλασιάστηκε σε 10 χρόνια. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, η ύφεση και η παρακμή της αεροδιαστημικής βιομηχανίας επιβράδυνε την ανάπτυξη. Σήμερα, η πόλη χαιρετίζει εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Κίνδυνοι τυφώνων και πλημμυρών

Το Χιούστον είναι μια υγρή και ημιτροπική περιοχή κοντά στον Κόλπο του Μεξικού και ευάλωτη στη δραστηριότητα τυφώνα. Οι τυφώνες δημιουργούνται ανάμεσα σε κρύα και θερμά μέτωπα που συγκρούονται στον Κόλπο του Μεξικού, τα οποία στη συνέχεια σκουπίζονται στο εσωτερικό του Χιούστον. Το 2005 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι εκκένωσαν την πόλη εξαιτίας της απειλής του τυφώνα Rita. Το Χιούστον είναι επίσης επιρρεπές σε πλημμύρες και έχει χαμηλό υψόμετρο 50 ποδιών πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Η πόλη βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον ποταμό San Jacinto και το Buffalo Bayou και πολλές περιοχές της πόλης βρίσκονται σε άμεσες πλημμυρικές εκτάσεις.

Buffalo Bayou

Το Χιούστον βρίσκεται δίπλα στο Buffalo Bayou, που είναι ένας μεγάλος ποταμός που διέρχεται από την πόλη. Το σημείο εστίασής του είναι το Promenade, το οποίο έχει ένα ζωντανό ημερολόγιο γεγονότων. Κάθε Μάη έχει επίσης ένα ετήσιο Φεστιβάλ Δράκου Βάρκα. Αν νιώθετε ενεργός, μπορείτε να νοικιάσετε καγιάκ και κανό για περιηγήσεις με αυτοπεποίθηση του ποταμού όλο το χρόνο. Εναλλακτικά, μπορείτε να απολαύσετε μια ξεκούραστη περιήγηση στο Pontoon Boat με ιδιωτική εταιρεία. Εάν είστε φιλικοί προς το περιβάλλον, μπορείτε να “υιοθετήσετε” το Buffalo Bayou συμβάλλοντας σε έργα διατήρησης.

Πάρκο Wilderness της λίμνης Χιούστον

Το Lake Houston Wilderness Park απέχει μισή ώρα από το κέντρο του Χιούστον. Το πάρκο είναι περίπου 5.000 στρέμματα γης που προσφέρει μια πληθώρα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Διανυκτέρευση κάμπινγκ είναι διαθέσιμη με βασικές σχάρες και σημεία πικνίκ παρέχονται. Μπορείτε να εξερευνήσετε την περιοχή με ποδήλατο, βάρκα ή με τα πόδια. Το πάρκο διαθέτει 8 μίλια μονοπατιών πεζοπορίας και 12 μιλίων ποδηλατικών διαδρομών.

Μέρη για να επισκεφτείτε

Το Houston προσφέρει μια σειρά από αθλητικά, πολιτιστικά, ιστορικά και άλλα αξιοθέατα. Το Διαστημικό Κέντρο Johnson είναι ένας μούστος με μια σειρά από εκθέματα, διαστημικές εμπειρίες και εκπαιδευτικές συνομιλίες. Μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση με το τραμ στο κέντρο ή να λάβετε μέρος σε προσομοίωση διαστημικού ταξιδιού. Το Χιούστον φιλοξενεί επίσης το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας Τελετών που άνοιξε το 1922. Μπορείτε να επισκεφθείτε το φανταστικό καλαθάκι και να μάθετε για τα αρχαία μυστικά της βάλσαμο. Εναλλακτικά, φάτε στην Vegan Kitchen του Pat Greer, ένα vegan εστιατόριο στο εσωτερικό του Χιούστον (το οποίο προσφέρει μαθήματα ιδιωτικής και μαγειρικής).