Λεβάντα για το φαγούρα της κεφαλής

Το Λεβάντα είναι ένα πολύ αρωματικό λουλούδι που έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια για να θεραπεύσει μια μεγάλη ποικιλία παθήσεων, όπως η θεραπεία ενός κνησμού του τριχωτού της κεφαλής. Αν και οι θεραπείες που παράγονται στο εμπόριο είναι διαθέσιμες για τη θεραπεία του κνησμού του τριχωτού της κεφαλής, τα προϊόντα αυτά περιέχουν μερικές φορές σκληρές χημικές ουσίες, όπως το λαουρυλοθειικό νάτριο. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να αντιμετωπίσετε ένα κνησμώδες τριχωτό της κεφαλής με τον παλιομοδίτικο τρόπο χρησιμοποιώντας λεβάντα.

Η λεβάντα είναι ένα ευρωπαϊκό λουλούδι που έχει ένα φρέσκο, καθαρό άρωμα. Αυτό έχει κάνει το λάδι λεβάντας αγαπημένο για χρήση σε σαπούνια, κεριά, αρώματα, κρέμες, αλοιφές και κεριά σε όλο τον κόσμο. Η λεβάντα είναι ένα εξαιρετικά απορροφήσιμο έλαιο που μπορεί να μεταβολιστεί πολύ γρήγορα από τον οργανισμό. Αυτή η ιδιότητα έχει επίσης κάνει λάδι λεβάντας χρήσιμο ως ιατρική θεραπεία για διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου για ένα ξηρό, φαγούρα της κεφαλής.

Αν και το αιθέριο έλαιο λεβάντας μπορεί να μαλακώσει απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό σε άτομα που έχουν ευαίσθητο δέρμα. Για να αποφύγετε τον ερεθισμό, συνδυάστε πέντε σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας με 1 κουταλιά της σούπας. Του λάδι jojoba, στη συνέχεια εξαπλώστε το μείγμα πετρελαίου πάνω από το τριχωτό της κεφαλής σας. Μασάζ τα έλαια στο τριχωτό της κεφαλής σας για 15 λεπτά, στη συνέχεια αφήστε τα λάδια να παραμείνουν στο τριχωτό της κεφαλής σας για επιπλέον 2 με 3 λεπτά. Σαμπουάν μαλλιά και τριχωτό της κεφαλής με ένα ενυδατικό σαμπουάν.

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο ή έναν γιατρό για να διαπιστώσετε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα του κνησμού του τριχωτού της κεφαλής. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθορίσετε πόσο συχνά να χρησιμοποιείτε λάδι λεβάντας ως θεραπεία για κνησμώδη κρανίο. Για ένα ελαφρώς φαγούρα τριχωτό της κεφαλής, χωρίς άλλες δευτερεύουσες συνθήκες, εφαρμόστε μια θεραπεία λάδι λεβάντας έως μία φορά την εβδομάδα. Εάν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι σοβαρά φαγούρα με αποστράγγιση ή άλλες σχετικές παθήσεις, μην εφαρμόζετε τη θεραπεία πετρελαίου και ζητήστε τη βοήθεια του δερματολόγου ή του γιατρού σας.

Μην καταναλώνετε λάδι λεβάντας σε μεγάλες ποσότητες. Το λάδι λεβάντας είναι γνωστό δηλητήριο όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες και χρησιμοποιείται ακόμα και ως δηλητήριο για τα παράσιτα. Κρατήστε το λάδι λεβάντας μακριά από τα παιδιά και επικοινωνήστε με τον έλεγχο δηλητηριάσεων εάν συμβεί τυχαία κατάποση.

Ιστορικές χρήσεις

Μέθοδοι εφαρμογής

Συχνότητα θεραπείας

Προειδοποιήσεις