Μαρούλια και προβλήματα πέψης

Το μαρούλι μπορεί να προκαλέσει μερικές πεπτικές και εντερικές επιπλοκές. Το μαρούλι περιέχει ίνες, πράγμα που είναι καλό για την αποφυγή της δυσκοιλιότητας, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει διάρροια και να ερεθίσει ορισμένες συνθήκες του πεπτικού σωλήνα. Πριν αποφασίσετε να παραλείψετε το μαρούλι από τη διατροφή σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Το μαρούλι έχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας.

Διάρροια

Ένα από τα πλεονεκτήματα του μαρούλι είναι το περιεχόμενο ινών του, αλλά αυτό μπορεί να περιπλέξει άλλα πεπτικά θέματα όπως η διάρροια. Εάν πάσχετε από διάρροια, πίνετε μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα και αποφεύγετε ινώδη τρόφιμα, ωμή ή σπάνια πιάτα με βάση το κρέας ή θαλασσινά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του προβλήματος. Το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών για τις Πεπτικες Νόσους σας συστήνει να αποφύγετε το μαρούλι, τις φρουτοσαλάτες και άλλα ωμά φρούτα και λαχανικά όταν έχετε διάρροια, ειδικά αν ταξιδεύετε. Η διάρροια που διαρκεί περισσότερο από δύο ημέρες μπορεί να υποδεικνύει μια πιο σοβαρή κατάσταση. Η διάρροια που διαρκεί έως τέσσερις εβδομάδες ή περισσότερο μπορεί να υποδηλώνει μια χρόνια ασθένεια.

Υποέττωση, φούσκωμα και αερισμός του εντέρου

Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν ρύπανση, φούσκωμα και αέρια. Αυτά τα πεπτικά προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν πόνο και αμηχανία. Ορισμένα από αυτά τα τρόφιμα περιλαμβάνουν μαρούλι, μπρόκολο, λάχανα Βρυξελλών, λάχανο, ψητά φασόλια, κουνουπίδι, σκληρή καραμέλα, τσίχλες και ορισμένα φρούτα. Αποφύγετε ή περιορίστε την ποσότητα αυτών των τροφών που καταναλώνετε για να μειώσετε τα συμπτώματα.

Ελλιπής πέψη

Ορισμένα τρόφιμα, όπως το μαρούλι, τα καρύδια, τα ωμά λαχανικά και το καλαμπόκι, προκαλούν ατελή πέψη. Η ελλιπής πέψη μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα σε ορισμένα άτομα, αλλά ειδικά σε εκείνους που είχαν κολωση. Η ελλιπής πέψη εμφανίζεται όταν το φαγητό που έχετε φάει δεν καταρρέει καθόλου, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τα κόπρανα σας.

Σκέψεις

Εάν υποφέρετε από ορισμένα ή όλα αυτά τα προβλήματα πέψης, μιλήστε στο γιατρό σας σχετικά με τη διατροφή σας. Το μαρούλι μπορεί να μην είναι ο ένοχος · θα μπορούσε να είναι ένα διαφορετικό μέρος της διατροφής σας. Αυτά τα συμπτώματα θα μπορούσαν επίσης να είναι παροδικές οχλήσεις από το φαγητό πολύ γρήγορα και την κατάποση πάρα πολύ αέρα, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερβολική πρήξιμο, φούσκωμα, αέρια ή διάρροια.