Πώς να αντλία αναρρόφησης μακρύτερες θηλές

Οι μακρύτερες θηλές μπορεί να δυσκολέψουν το μωρό σας να νοσηλευτεί, ειδικά όταν το μωρό σας είναι πρόωρο, σύμφωνα με τη La Leche League. Εάν ο θηλασμός ήταν μια πρόκληση, η άντληση μπορεί να σας βοηθήσει να δώσετε στο μωρό σας τα ίδια θρεπτικά συστατικά και οφέλη του θηλασμού, προσφέροντας παράλληλα την ευκολία και την άνεση της τροφοδοσίας μπουκαλιών. Οι μακρύτερες θηλές σαν να αποτελούν πρόβλημα άντλησης, αλλά η σωστή προετοιμασία και οι τεχνικές μπορούν να καταστήσουν την απογοήτευση και την άντληση ευκολότερη.

Πίνετε άφθονο νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι, σύμφωνα με το FamilyDoctor.org. Όταν είστε ενυδατωμένοι, η παραγωγή γάλακτος παραμένει υψηλή και είναι ευκολότερη η συγκομιδή μέσω μιας αντλίας αναρρόφησης.

Μασάζ το στήθος σας για λίγα λεπτά πριν από την άντληση. Ο Δρ. William Sears, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Irvine της Ιατρικής Σχολής, προτείνει να ξεκινάτε από την μασχάλη και να δημιουργείτε μικρούς κύκλους με το δάκτυλό σας προς τα κάτω στον ιστό του μαστού. Μετακινήστε αργά σε διαγώνιο μοτίβο προς την περιοχή. Αυτό θα βοηθήσει στην τόνωση της παραγωγής γάλακτος, ώστε να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο άντλησης. Αυτό είναι ιδιαίτερα επωφελές αν έχετε μακριές θηλές και βρίσκετε άντληση για να είναι επώδυνη.

Τοποθετήστε τη θηλή σας στο στόμιο του κώνου ή του ανοίγματος της χοάνης της αντλίας του μαστού. Με κάποιους τρόπους, μεγαλύτερες θηλές μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα επειδή θα χρειαστεί λιγότερη αναρρόφηση για να τραβήξετε τη θηλή στο λαιμό της αντλίας για καλύτερη συγκομιδή. Βεβαιωθείτε ότι η θηλή σας παραμένει κεντρική, χωρίς να αγγίξετε τις πλευρές, κάτι που μπορεί να είναι επώδυνο.

Ρυθμίστε την αναρρόφηση στο επίπεδο άνεσής σας. Πάντα αρχίζετε την άντληση σε χαμηλότερη ρύθμιση αναρρόφησης και περάστε σε υψηλότερη ρύθμιση, όπως σας επιτρέπει η άνεση. Ξεκινώντας από την υψηλότερη ρύθμιση μπορεί να προκαλέσει πόνο και χαμηλή παραγωγή γάλακτος εάν είστε στριμωγμένοι και με πόνο. Οι περισσότερες αντλίες στήθους έχουν έναν μικρό επιλογέα που μπορείτε να ρυθμίσετε όταν αισθάνεστε ότι αισθάνεστε αρκετά άνετα για περισσότερη αναρρόφηση ή λιγότερη αναρρόφηση αν έχετε πόνο.

Αντληθείτε για όσο διάστημα είστε άνετοι και παράγετε γάλα, συνιστά την US Food and Drug Administration. Η άντληση όταν ο μαστός είναι σαφώς κενός ή η άντληση ενώ στον πόνο δεν θα αυξήσει την παραγωγή σας και μπορεί να προκαλέσει τις μακροχρόνιες θηλές σας να αισθάνονται πληγή για την επόμενη άντληση.

Τρίψτε μια μαλακτική κρέμα στις θηλές σας όταν τελειώσετε την άντληση. Οι μακρύτερες θηλές μπορεί να είναι πιο ευαίσθητες και να παραμείνουν αγχωμένες και τεντωμένες. Μια μαλακτική κρέμα μπορεί να βοηθήσει να απαλύνει και να μαλακώσει το δέρμα για πιο άνετες συνεδρίες άντλησης.