Πώς να ανυψώσετε σωστά τα βάρη

Ανυψωτικά βάρη είναι μια δημοφιλής δραστηριότητα για την οικοδόμηση μυών, κερδίζοντας δύναμη και ενισχύοντας την εμφάνισή σας. Η άρση βαρών σωστά θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας ταχύτερα και να επιτύχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Χρησιμοποιώντας κακή μορφή ή τεχνική όταν μετακινείτε μπάρα και αλτήρες γύρω από μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό και εκτροχιάσει τα προπονητικά σας σχέδια.

Επιλέξτε ένα ποσό βάρους κατάλληλο για το επίπεδο δύναμης σας και εκτελείτε ένα έως δύο σύνολα οκτώ έως 15 επαναλήψεων κατά την εκκίνηση, συνιστά το αμερικανικό συμβούλιο στην άσκηση. Ξεκουράστε 30 έως 90 δευτερόλεπτα μεταξύ των σετ. Αυξήστε το βάρος καθώς κερδίζετε δύναμη.

Ανυψώστε τα βάρη αργά, χρησιμοποιώντας τα πόδια σας και όχι την πλάτη σας. Χρησιμοποιήστε τους μυς σας για να ολοκληρώσετε τις επαναλήψεις και όχι την ορμή. Αποφύγετε να καλύψετε την πλάτη σας ή να κουνήσετε το σώμα σας για να πάρετε βάρος με κάθε άσκηση.

Μετακινήστε τα βάρη μέσα από ένα πλήρες εύρος κίνησης για τη συγκεκριμένη ομάδα μυών που εργάζεστε. Νιώστε μια πλήρη έκταση και συστολή με κάθε επανάληψη. Πραγματοποιήστε μια ελεγχόμενη κίνηση όταν μειώσετε τα βάρη. Αποφύγετε να αφήσετε την ορμή να μετακινήσει το βάρος.

Αποφύγετε την πλήρη απομόνωση των γόνατων όταν εκτελείτε πρέσα ποδιού ή οποιοδήποτε είδος επέκτασης ποδιών, όπως πρέσες με καθισμένα πόδια ή καταλήψεις.

Αναπνεύστε συνεχώς μέσα από κάθε επανάληψη. Εκπνεύστε από το στόμα σας καθώς ανεβάζετε το βάρος και εισπνέετε μέσω της μύτης σας καθώς το χαμηλώνετε.