Πώς να απαλλαγείτε από τα εκατομμύρια

Οι Μηλίες είναι οι μικρές κηλίδες που μοιάζουν με λευκές κεφαλές, οι οποίες συχνά εμφανίζονται κάτω από τα μάτια σας, στα μάγουλά σας ή στο δέρμα σας. Η συλλογή και συμπίεση τους δεν θα κάνει τίποτα, καθώς είναι η εκδήλωση φραγμένων πόρων που δεν μπορούν να περάσουν από τη φυσική διαδικασία απολέπισης. Οι μηλιές είναι πιο επίμονες από την κανονική ακμή και θα πρέπει να προσέχετε όταν τις αντιμετωπίζετε. Η χρήση ακατάλληλων τακτικών για την επιλογή ή την αφαίρεσή τους μπορεί να οδηγήσει σε ουλές ή επανεμφάνιση τους, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε απαλλαγεί από αυτά σωστά για καλό.

Απολέπιση τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, συνιστά ιστοσελίδα ομορφιάς TresSugar.com. Δεδομένου ότι τα χιόνια εμφανίζονται όταν το δέρμα σας δεν απολέγεται φυσικά, πρέπει να αφαιρέσετε όλη τη βρωμιά, το πετρέλαιο και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορεί να προκαλέσουν τα εκατομμύρια. Μπορείτε να δοκιμάσετε μια κρέμα απολέπισης που αγοράσατε στο κατάστημα ή να φτιάξετε τη δική σας, συνδυάζοντας καφετιά ζάχαρη και ελαιόλαδο για να κάνετε μια πάστα και τρίβοντας την στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις.

Φοράτε αντηλιακό τουλάχιστον SPF 15 ή υψηλότερο κάθε μέρα, σύμφωνα με το DermaDoctor.com. Η έκθεση στον ήλιο μέρα με τη μέρα αρχίζει να πυκνώνει το δέρμα σας, καθιστώντας πιο δύσκολο για την φυσική απολέπιση αποβάλλοντας το νεκρό δέρμα και το πετρέλαιο μέσα από τους πόρους. Τα προκύπτοντα milia είναι ακόμη πιο δύσκολα να ξεφορτωθούν επειδή το δέρμα σας γίνεται πάρα πολύ παχύ για να στραγγίξει τα εκατομμύρια. Βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε το δέρμα σας κάθε μέρα για να το διατηρήσετε ομαλό και νεανικό.

Αλλάξτε τα προϊόντα ομορφιάς και τη ρουτίνα σας. Η υπερβολικά χοντρή ενυδατική κρέμα ή μακιγιάζ που φράζει τους πόρους σας μπορεί να είναι η πηγή των milia σας και η απλή εναλλαγή του τύπου του προϊόντος που χρησιμοποιείτε σε μια απαλλαγμένη από έλαιο φόρμουλα μπορεί να βοηθήσει τα milia σας να εξαφανιστούν.

Χρησιμοποιήστε μια φλούδα του προσώπου που περιέχει γλυκολικό οξύ μια ή δύο φορές το μήνα για να μαλακώσει το δέρμα έτσι ώστε η φυσική διαδικασία απολέπισης του δέρματος να αποβάλει τη βρωμιά και το λάδι. Ένα φλοιό γλυκολικού οξέος μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος και να διατηρηθεί φυσικά απαλό. Βεβαιωθείτε ότι το δοκιμάσατε σε μια αφανή περιοχή πρώτα, καθώς μερικές φλούδες οξέος μπορεί να είναι πολύ σκληρές για πολύ ευαίσθητο δέρμα.

Κάντε μια συνάντηση με τον δερματολόγο σας εάν η απολέπιση, οι φλούδες και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής δεν αρκούν για να καθαρίσετε τα milia σας. Μερικά εκατομμύρια είναι τόσο βαθιά ενσωματωμένα στο δέρμα που δεν μπορούν να βγουν φυσικά και πρέπει να εξαχθούν από έναν δερματολόγο, σημειώνει το ChetDay.com.