Πώς να αποφύγετε το πνιγμό των βρεφών ενώ τρώτε μπουκάλια

Είναι τρομακτικό να παρακολουθήσετε το πνιγμένο μωρό σας και να αγωνιστεί να αναπνεύσει αφού καταναλώσετε ένα μπουκάλι. Σύμφωνα με το MayoClinic.com, τα βρέφη συχνά πνίγουν ή σβήνουν επειδή οι αεραγωγές τους είναι τόσο μικρές, ή πιθανώς λόγω μιας υποκείμενης ιατρικής κατάστασης, όπως μια διαταραχή κατάποσης ή αναπτυξιακή καθυστέρηση. Εάν το μωρό σας είναι επιρρεπές σε πνιγμό, ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στα βασικά στοιχεία και βεβαιωθείτε ότι τον τροφοδοτείτε σωστά. Δεν παίρνει εξειδικευμένες θηλές ή ακριβά μπουκάλια για να εμποδίσετε το μωρό σας να πνίξει στο μπουκάλι του.

Συνδέστε μια θηλή στο μπουκάλι που συνιστάται για την ηλικία του μωρού σας. Ελέγξτε την ετικέτα της θηλής για ένα συνιστώμενο ηλικιακό εύρος. Σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο για τη Φροντίδα των Παιδιών, το γάλα ή το μητρικό γάλα πρέπει να ρέει μέσα από την τρύπα με ρυθμό μιας σταγόνας ανά δευτερόλεπτο. Εάν ρέει ταχύτερα ή υπάρχει ρωγμή στη θηλή κοντά στην άκρη, αντικαταστήστε το πριν τροφοδοτήσετε το μωρό σας.

Κρατήστε το μωρό σας έτσι ώστε το κεφάλι του να είναι ελαφρά ανυψωμένο και ίσιο. Μην αφήνετε το κεφάλι του μωρού σας να κλίνει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Πριν προσφέρετε τη φιάλη, αφήστε τη θηλή να γεμίσει με γάλα. Συνιστάται επίσης να κρατάτε τη φιάλη σε ορθή γωνία.

Τοποθετήστε τη θηλή στα χείλη του μωρού σας και αφήστε τον να προσανατολίσει και να μετακινήσει άνετα τη θηλή στο στόμα του. Παρατηρήστε το μωρό σας καθώς πίνει τον τύπο. Εάν αρχίσει να γλύφει, αυτό είναι ένα σημάδι ότι η ροή είναι πολύ δυνατή, πράγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει πνιγμό στο μωρό. Εάν συμβεί αυτό, αντικαταστήστε τη θηλή με μία που ρέει με τον κατάλληλο ρυθμό.

Συνεχίστε να τροφοδοτείτε το μωρό σας, βεβαιώνοντας ότι το κεφάλι του δεν έχει κλίση και είναι ελαφρώς ανυψωμένο. Αν αρχίσει να πνίγει ή να τσιμπήσει, αφαιρέστε αμέσως το μπουκάλι από το στόμα του και σιγά-σιγά τον καθίσετε. Αφήστε τον να καθαρίσει τη φόρμουλα ή το μητρικό γάλα από το λαιμό του προτού συνεχίσετε τη σίτιση.

Παρακολουθήστε για σημεία ότι το μωρό είναι γεμάτο. Εάν το μωρό σας σταματήσει να πιπιλίζει στη θηλή ή εκτοξεύει τη φόρμουλα ή το γάλα, αφαιρέστε τη θηλή από το στόμα του. Εάν το αφήσετε να παραμείνει, μπορεί το υγρό να γεμίσει το στόμα του μωρού σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πνιγμό.

Αφαιρέστε τη θηλή από το στόμα του μωρού σας εάν κοιμηθεί κοντά στο τέλος της σίτισης. Αν εξακολουθεί να πιπιλίζει, το AskDrSears.com συνιστά αντίθετα να επιτρέψει στο μωρό σας να απαλύνει τον εαυτό του αφήνοντάς τον να πιπιλίζει το δάχτυλό σας. Μπορείτε επίσης να δώσετε στο μωρό σας μια πιπίλα για το σκοπό αυτό.