Πώς να αυξήσετε τη λειτουργία του θυρεοειδούς με τα έλαια

Ο χαμηλός θυρεοειδής ή ο υποθυρεοειδισμός εμφανίζεται όταν ο θυρεοειδής αδένας σας δεν παράγει ή εκκρίνει αρκετή ορμόνη για να διατηρήσει τις φυσιολογικές σωματικές λειτουργίες. Ο υποθυρεοειδισμός επιβραδύνει το μεταβολισμό σας και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τη διάθεσή σας αυξάνοντας τον κίνδυνο κατάθλιψης, κόπωσης και μυϊκών πόνων. Ο ανεπεξέργαστος υποθυρεοειδισμός προκαλεί σοβαρές επιπλοκές με το αναπαραγωγικό σας σύστημα, την καρδιά ή τα νεύρα. Ο υποθυρεοειδισμός είναι ανίατος και η συνθετική ορμονική φαρμακευτική αγωγή είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της λειτουργίας του θυρεοειδούς. Συμπληρωματικές θεραπείες με έλαια διατροφής ή αρωματοθεραπείας μπορεί να διεγείρουν τον θυρεοειδή, αλλά τα κλινικά στοιχεία είναι ελάχιστα για την υποστήριξη αυτών των μεθόδων. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού επιχειρήσετε εναλλακτικές θεραπείες.

Τρώτε λιπαρά ψάρια δύο φορές την εβδομάδα. Μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στο “Journal of Nutritional Biochemistry” διαπίστωσε ότι η κατανάλωση λιπαρών ψαριών μπορεί να βελτιώσει τους μεταβολικούς παράγοντες που σχετίζονται με τον χαμηλό θυροειδή. Ψήστε ή ψήστε τα ψάρια για να συγκρατήσετε τα θρεπτικά συστατικά και να μειώσετε τα κορεσμένα λίπη από το τηγάνισμα στο λάδι.

Πάρτε συμπληρώματα ιχθυελαίου ως εναλλακτική λύση στην κατανάλωση ψαριών. Εάν δεν προτιμάτε τη γεύση των ψαριών μπορείτε να δοκιμάσετε συμπληρώματα που διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή. Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε συμπληρώματα ιχθυελαίου για να διασφαλίσετε την ασφάλεια για την υγεία σας και να καθορίσετε τις συστάσεις δοσολογίας.

Μαγειρέψτε με μικρές ποσότητες καρύδας αντί για φυτικό έλαιο. Το έλαιο καρύδας προωθείται ως μεταβολικό αναμνηστικό για χαμηλό θυροειδές, αλλά τα στοιχεία είναι σπάνια για να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί. Αν επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε, το κάνετε μετά από συμβουλή του γιατρού σας και χρησιμοποιήστε το με φειδώ επειδή το λάδι καρύδας είναι υψηλό σε κορεσμένα λιπαρά.

Χρησιμοποιήστε σταγόνες βασικού λαδιού δενδρολίβανου σε ένα διαχύτη χώρου για να τονωθεί η ενέργεια και να καταπολεμήσετε την κόπωση ή την υποτονικότητα που σχετίζεται με το χαμηλό θυρεοειδή. Τα αιθέρια έλαια από λεμόνι, εσπεριδοειδή, μέντα ή ευκάλυπτο προάγουν επίσης την ενέργεια, ενισχύουν τη διάθεσή σας και μειώνουν την κόπωση. Προσθέστε τρεις έως πέντε σταγόνες του επιλεγμένου λαδιού στο διαχύτη σας, μία έως τρεις φορές την ημέρα.

Αγοράστε έλαια σώματος αρωματοθεραπείας με τζίντζερ, κανέλα, πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ και προσθέστε τρεις με πέντε σταγόνες στο μπάνιο σας μία φορά την ημέρα. Αυτά τα αρώματα βοηθούν στη μάχη χαμηλή διάθεση, κόπωση και άγχος που σχετίζονται με χαμηλό θυρεοειδή.