Πώς να βελτιώσετε το κρεπαρό δέρμα του αυχένα

Το δέρμα του λαιμού είναι λεπτό και λεπτό, επομένως είναι μια από τις πρώτες θέσεις που οι ρυτίδες τείνουν να εμφανίζονται. Είναι επίσης λιγότερο λιπαρό από το δέρμα στο πρόσωπό σας, και ότι η ξηρότητα μπορεί να δώσει στο δέρμα μια κρέπα, ξεπερασμένη εμφάνιση. Η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακο για τις ρυτίδες, αλλά δεν είναι πολύ αργά αν ξεκινήσετε να βλέπετε τις λεπτές γραμμές. Κρέμες που περιέχουν συστατικά κατά της γήρανσης – όπως το γλυκολικό οξύ και η βιταμίνη C – συμβάλλουν στην εξομάλυνση του ζαρωμένου λαιμού και την εκ νέου εμφάνιση του δέρματος.

Απολέπιση δέρματος το βράδυ με ένα προϊόν που περιέχει άλφα-υδροξυ οξέα (AHAs) ή γλυκολικό οξύ. Εφαρμόστε μια θεραπεία AHA ή γλυκολικό οξύ μετά τον καθαρισμό του λαιμού σας αλλά πριν χρησιμοποιήσετε ενυδατική κρέμα, αντηλιακό ή μακιγιάζ. Αυτά τα οξέα ενυδατώνουν το δέρμα και μπορεί να βοηθήσουν να ξεθωριάσει τις λεπτές γραμμές

Αντιμετωπίστε το λαιμό σας με μια ενυδατική κρέμα που περιέχει πεπτίδια κάθε μέρα. Τα πεπτίδια ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθούν το δέρμα να φαίνεται πιο παχουλό. Εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα μετά το ντους, όταν το δέρμα είναι ακόμα υγρό, για καλύτερη απορρόφηση.

Ομαλή κρέμα αντι-γήρανσης σχεδιασμένη για δέρμα προσώπου ή λαιμού πάνω από το λαιμό σας κάθε βράδυ πριν από το κρεβάτι. Επιλέξτε μια κρέμα που περιέχει συστατικά όπως ρετινόλη, νιασίνη ή υαλικόν οξύ. Η ρετινόλη ή τα φυτικά εκχυλίσματα βοηθούν το σίγουρο δέρμα. Οι κρέμες νιασίνης ενισχύουν το φραγμό του δέρματος, βελτιώνοντας τον τόνο και την υφή του λαιμού σας. Το υαλυρονικό οξύ προσελκύει την υγρασία και το κλειδώνει στο δέρμα σας.

Εφαρμόστε έναν πλούσιο σε βιταμίνη C ορό τρεις φορές την εβδομάδα το βράδυ. Η βιταμίνη C καταπολεμά τις γήρανσης των ελεύθερων ριζών και συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου.

Προστατέψτε το λαιμό σας καθημερινά με αντηλιακό SPF 30 ή υψηλότερο. Ο λαιμός σας είναι πολύ ευαίσθητος στη βλάβη από τον ήλιο, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να φοράτε αντιηλιακό όταν είστε σε εξωτερικούς χώρους.

Καθίστε ευθεία σε μια καρέκλα, στη συνέχεια ακουμπήστε το κεφάλι σας πίσω έτσι μπορείτε να δείτε το ανώτατο όριο. Τεντώστε το κάτω χείλος σας πάνω από το επάνω χείλος όσο μπορείτε – καθώς το κάνετε αυτό, θα πρέπει να αισθάνεστε τους μυς του αυχένα σας σφίγγοντας. Κρατήστε αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αφήστε την. Επαναλάβετε την κίνηση εννέα φορές. Αυτή η άσκηση σφίγγει τους μυς του λαιμού και μπορεί να κάνει την περιοχή να φαίνεται πιο τονισμένη.

Ρωτήστε έναν γιατρό ή έναν δερματολόγο για τις θεραπείες με λέιζερ για να βελτιώσετε την υφή του δέρματος του λαιμού σας. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν συσκευές φωτισμού ή ραδιοσυχνότητα για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου. Οι ενέσεις αλλαντικής τοξίνης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των κάθετων ρυτίδων.