Πώς να βοηθήσει την κοπέλα μου να χάσει βάρος

Ίσως το βάρος της φίλης σας άρχισε να επηρεάζει την υγεία και την εμπιστοσύνη της – ή ανησυχείτε ότι θα μπορούσε στο μέλλον. Η εκμάθηση πώς να συζητήσετε ευαίσθητα θέματα όπως το βάρος μπορεί να φέρει εσάς και τη φίλη σας πιο κοντά. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να οικοδομήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που μπορείτε να διατηρήσετε για τα επόμενα χρόνια.

Τι πρέπει να αποφύγετε

Η συζήτηση για το βάρος μπορεί να είναι ένα ορυχείο για τις σχέσεις – έτσι η εκμάθηση πώς να προσεγγίσετε αυτή την κατάσταση με προσοχή μπορεί να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στο έδαφος. Αποφύγετε τις επικρίσεις όπως “πάντα τρώτε πάρα πολύ” ή “γιατί δεν μπορείτε να ασχοληθείτε περισσότερο;” Προτείνει το άρθρο WebMD “10 τρόποι για να βοηθήσετε ένα αγαπημένο χάσει βάρος”. Τα αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή της και οι συγκρίσεις με τα σώματα άλλων ανθρώπων επίσης δεν έχουν θέση σε μια συζήτηση για την απώλεια βάρους. Στην ιδανική περίπτωση, η απώλεια βάρους πρέπει να είναι η ιδέα της φίλης σας – και κάτι που υποστηρίζετε, αλλά μην την πιέζετε. Αποφύγετε άλλες αρνητικές συμπεριφορές, όπως η παρακράτηση της στοργής ή η σαμποτάρωση της φίλης σας με την κατανάλωση επιδορπίων μπροστά της, σημειώνει το άρθρο Watchers Weight “Πώς λέτε σε κάποιον που χρειάζεται να χάσει βάρος;

Βοηθάω

Απλά λέγοντας, “Θα τρώω καλύτερα και θα δουλέψω περισσότερο” δεν είναι συνήθως αρκετή για τη διαρκή απώλεια βάρους. Βοηθήστε τη φίλη σας να καταλήξει σε συγκεκριμένους στόχους, όπως “Θα περπατήσω για δύο ώρες κάθε εβδομάδα” ή “Θα τρώω πέντε έως εννέα μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα”, για να ενθαρρύνει την επιτυχία, προτείνει τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων στο άρθρο “Ξεκινώντας.” Μπορείτε να μαγειρέψετε στο σπίτι μαζί ή να συμμετάσχετε μαζί της κατά τη διάρκεια της προπόνησής της για να την ενθαρρύνετε. Μπορεί επίσης να είναι σοφό να την ενθαρρύνετε να επισκεφθεί κάποιον γιατρό ή διατροφολόγο πριν ξεκινήσει μια δίαιτα ή πρόγραμμα άσκησης για να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας της.

Ανταμοιβές και Ενθάρρυνση

Ανταμοιβές μπορεί να είναι δελεαστικό – έτσι έρχονται με μερικά που δεν σχετίζονται με τα τρόφιμα. Μια ενεργή ημερομηνία, όπως να πηγαίνετε στο γκολφ ή να κάνετε μια βόλτα στο πάρκο, μπορεί να ενθαρρύνει τη φίλη σας σε στόχους απώλειας βάρους της, προτείνει Weight Watchers. Επικεντρωθείτε στις επιτυχίες της και όχι στις αποτυχίες της: θα μπορούσατε να πείτε: “Έχετε πραγματικά κολλήσει στο πρόγραμμα προπόνησής σας αυτήν την εβδομάδα” και όχι “Πρέπει να σταματήσετε να λαμβάνετε τόσες πολλές θερμίδες.

Ο ρόλος σου

Αφήστε τη φίλη σας να γνωρίζει ότι είστε εκεί για εκείνη, αν θέλει να μιλήσει τόσο για τους αγώνες της όσο και για τα επιτεύγματά της με απώλεια βάρους. Να είστε ενήμεροι για το πώς αντιμετωπίζετε τη σχέση σας – είναι σημαντικό να ρωτήσετε ακόμα για τους φίλους της φίλης σας, την εργασία και άλλα θέματα εκτός από την απώλεια βάρους, σημειώνει το WebMD.