Πώς να διατηρήσετε μια υγιή κίνηση του εντέρου

Η διατήρηση των υγιεινών κινήσεων του εντέρου μπορεί να αποτρέψει προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα, οι αιμορροΐδες και οι ρινικές σχισμές ή μικρά δάκρυα στο πρωκτικό άνοιγμα. Η πρόληψη αυτών των διαταραχών περιλαμβάνει διαιτητικές αλλαγές, τακτική άσκηση και αρκετές οδηγίες όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα. Κρατώντας υγιείς κινήσεις του εντέρου είναι ευκολότερο από τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας μόλις εμφανιστεί. Η δημιουργία νέων συνηθειών για την εξασφάλιση της υγείας των κινήσεων του εντέρου θα σας βοηθήσει να έχετε συχνά υγιείς κινήσεις του εντέρου.

Επιλέξτε μια ώρα της ημέρας που είναι πιο βολικό να έχετε μια κίνηση του εντέρου όταν είναι λιγότερο πιθανό να διακοπεί ή να αισθάνεστε έσπευσαν. Έχοντας μια κίνηση του εντέρου μετά από ένα γεύμα είναι συχνά μια καλή στιγμή, επειδή το σώμα σας είναι πιο πιθανό να φυσικά θέλουν να απολέσουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μόλις αρχίσετε μια κίνηση εντέρων σε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, το σώμα σας θα πάρει συχνά σε αυτό και να αρχίσει να πηγαίνει γύρω από την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Δώστε προσοχή στην αίσθηση ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα. Η παραβίαση αυτής της ώθησης μπορεί να κάνει τα κόπρανα σας πιο συμπαγή και δύσκολο να περάσουν.

Αλλάξτε τη διατροφή σας για να συμπεριλάβετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως ολικής αλέσεως και πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Το Fiber συμβάλλει στη μαζική ανάπτυξη του σκαμνιού, διατηρώντας το μαλακό και εύκολο να περάσει.

Πιείτε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό καθημερινά και αποφύγετε την καφεΐνη όσο το δυνατόν περισσότερο. Το νερό βοηθά να κρατήσει τα κόπρανα απαλά και εύκολο να περάσει, ενώ η καφεΐνη μπορεί να τραβήξει νερό από το παχύ έντερο και να κάνει τα κόπρανα σκληρά και πιο δύσκολα να περάσουν.

Άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα. Η άσκηση βοηθά τα έντερα να κινούνται με συνέπεια και βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.