Πώς να διατηρήσετε τη λιωμένη σοκολάτα από τη σκλήρυνση όταν ψύχεται

Η λιωμένη σοκολάτα χρησιμεύει ως μια ακαταμάχητη βουτιά για φράουλες, μπισκότα ζάχαρης, marshmallows και κομμάτια κέικ λίβρας, ή ως επικάλυψη για το παγωτό. Αλλά αν η σοκολάτα σκληρύνει, δεν μπορείτε πλέον να βουτήξετε σε αυτό ή να την χύσετε – και η μαγεία χάνεται. Κρατήστε τη σοκολάτα μαλακή και απαλή, προσθέτοντας μερικά πρόσθετα συστατικά, έτσι ώστε να είναι αποσπώμενη και ρευστό ακόμα και όταν επιστρέφει σε θερμοκρασία δωματίου.

Τούβλα θερμοκρασίες σοκολάτας

Η σοκολάτα αξίζει μόνο να διατηρείται λειωμένη εάν το κάνετε σωστά. Η σοκολάτα που ξοδεύει πάρα πολύ χρόνο στη θερμότητα θα μετατραπεί σε κόκκους και μπορεί ακόμη και να καεί. Η μαύρη σοκολάτα δεν πρέπει ποτέ να ξεπεράσει τη θερμοκρασία από 131 έως 136 βαθμούς Fahrenheit, ενώ η σοκολάτα γάλακτος πρέπει να παραμείνει μεταξύ 113 και 122 F. Η σοκολάτα επιστρέφει σε στερεή κατάσταση όταν φτάσει στους 65 έως 70 F, που είναι θερμοκρασία δωματίου.

Οι κατάλληλες μέθοδοι τήξης

Χρησιμοποιήστε ένα φούρνο μικροκυμάτων ή ένα διπλό λέβητα για να λιώσετε τη σοκολάτα. Για το φούρνο μικροκυμάτων, ψιλοκόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και θερμαίνετε σε γυάλινο μπολ σε υψηλή ισχύ για 30 δευτερόλεπτα, ανακατέψτε και συνεχίστε να θερμαίνετε σε διαστήματα των 30 δευτερολέπτων μέχρι να είναι ακόμα γυαλιστερό, αλλά υγρό και ομαλό. Για να χρησιμοποιήσετε ένα διπλό λέβητα, τοποθετήστε ένα ποτήρι ή μεταλλικό κύπελλο σφιχτά πάνω από ένα δοχείο βραστό νερό. Φέρτε το νερό σε βρασμό, σβήστε τη θερμότητα και στη συνέχεια τοποθετήστε το κύπελλο στην κορυφή με τα κομμάτια της σοκολάτας μέσα. Ανακατέψτε συνεχώς έως ότου η σοκολάτα λειώσει σχεδόν, και στη συνέχεια αφαιρέστε από τη θερμότητα – η υπολειμματική θερμότητα θα εξομαλύνει το μίγμα. Αν έχετε νερό στην λειωμένη σοκολάτα – ακόμα και σταγονίδια – θα καταλάβει και θα ανακρυσταλλώσει, η σοκολάτα είναι τότε μη λειτουργική.

Θερμοκρασία δωματίου

Μπορείτε να διατηρήσετε τη λιωμένη σοκολάτα από την επιστροφή σε ένα στερεό διατηρώντας την σε θερμοκρασία μεταξύ 86 και 90 F. Αυτό είναι πολύ δροσερό για να καεί, αλλά δεν είναι αρκετά ζεστό για να σκληρύνει. Κρατήστε το σε ένα μεταλλικό μπολ ή γυάλινο πιάτο που σερβίρεται σφιχτά πάνω σε ένα μπολ με ζεστό νερό ή σε ένα ζεστό περιβάλλον, όπως μια τοστ κουζίνα. Όταν διατηρείται σε αυτή τη θερμοκρασία, η σοκολάτα θα είναι ζεστή στη γλώσσα, αλλά δεν ζεματίζει.

Δημιουργήστε μια σάλτσα

Για να παραμείνει η σοκολάτα ομαλή και υγρή ακόμη και σε πιο δροσερές θερμοκρασίες δωματίου, πρέπει να δημιουργήσετε μια σάλτσα. Για μια εύκολη έκδοση που είναι νόστιμη σε παγωτό ή σαν βουτιά, τοποθετήστε 8 ουγκιές ψιλοκομμένης ή ημίσκληρης σοκολάτας σε ένα μεταλλικό ή γυάλινο μπολ. Ζεσταίνετε ένα φλιτζάνι βαριά κρέμα γάλακτος και 1/2 φλιτζάνι φλιτζάνι σιρόπι αραβοσίτου μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω από το μπολ σοκολάτας. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για μερικά λεπτά, έως ότου τα κομμάτια σοκολάτας μαλακώσουν σημαντικά, και χτυπήστε για να ενσωματώσετε. Φυλάσσετε σε γυάλινο δοχείο που μπορεί να σφραγιστεί για έως και δύο εβδομάδες στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε το για ψύξη ή επαναθερμάνετε για 20 έως 30 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.