Πώς να διδάξει τα ισπανικά στα παιδιά της μέσης εκπαίδευσης

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι ένα αποθαρρυντικό έργο για τους μαθητές της μέσης εκπαίδευσης. Συχνά, η προσέγγιση για τη διδασκαλία των παιδιών στα Ισπανικά επικεντρώνεται στην απομνημόνευση των ρόλων και στην ολοκλήρωση των φύλλων εργασίας. Η διδασκαλία των μαθητών της μέσης εκπαίδευσης στα ισπανικά μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική εάν χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία από συναρπαστικές, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να τους βοηθήσετε να μάθουν τους χρόνους των λεξιλογίων και των ρήξεων. Σύμφωνα με τον Starr Weems De Graffenried, συγγραφέα του «Διδάξτε το παιδί σας ισπανικά μέσω του παιχνιδιού: Ένας οδηγός και πόρος για τους γονείς», όσο πιο ευχάριστη είναι η ισπανική πρακτική, τόσο πιο πιθανό είναι να παραμείνουν τα παιδιά αυτά που μαθαίνουν.

Ετικέτα όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα. Γράψτε την ισπανική λέξη για κοινά αντικείμενα στην τάξη, όπως καρέκλα, γραφείο, βιβλίο και ξύστρα μολυβιών, σε κάρτες ευρετηρίου. Βάλτε κάθε ετικέτα στο κατάλληλο στοιχείο, ώστε οι μαθητές της μέσης εκπαίδευσης να βλέπουν συχνά τις λέξεις και να κάνουν τη σύνδεση μεταξύ του αντικειμένου και της λέξης λεξιλογίου.

Ζητήστε από τους μαθητές να τραβήξουν μεγάλες φωτογραφίες από το σχολείο ή τα σπίτια τους και να επισημάνουν τόσα πολλά στοιχεία στα σχέδια όπως μπορούν. Παρέχετε μεγάλα κομμάτια χαρτιού και μολύβια χασάπης και ενθαρρύνετε τους μαθητές να συμπεριλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα και λεπτομέρειες. Τους δίδαξε να επισήσουν τα αντικείμενα που έγραψαν με τη σωστή ισπανική λέξη, λέει η Laura Lawless, συγγραφέας του “The Learning Everything Kids ‘Spanish Book: Fun Exercises to Help You Learn Espanol”.

Δημιουργήστε σχέσεις με τους μαθητές της μέσης εκπαίδευσης. Βρείτε ορισμένες ξένες ισπανόφωνες οικογένειες που είναι πρόθυμες να έχουν τα παιδιά τους να γράφουν επιστολές με τους σπουδαστές σας. Ενθαρρύνετε τους μαθητές να γράψουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της επιστολής τους στα ισπανικά και μετά να τους μεταφέρουν τις επιστολές που λαμβάνουν πίσω, προτείνει η De Graffenried.

Ξεκινήστε μια ισπανική λέσχη βιβλίων. Διαβάστε τα βιβλία που γράφονται στα ισπανικά στους σπουδαστές σας, υποδηλώνει ο De Graffenried, και στη συνέχεια να τους μεταφράσετε την ιστορία. Παρέχετε χαρτί και μολύβια έτσι ώστε οι μαθητές σας να μπορούν να γράψουν τις δικές τους ιστορίες στα ισπανικά. Συνδέστε τα βιβλία έτσι ώστε οι μαθητές σας να μπορούν να τα μοιράζονται με την οικογένεια και τους φίλους τους καθώς και με τους συναδέλφους τους.

Διδάξτε τους σπουδαστές, τα τραγούδια και τα ψέματα στα ισπανικά. Πρακτική τους για να βοηθήσουν τους μαθητές να αυξήσουν το λεξιλόγιό τους και να κάνουν συνδέσεις μεταξύ των τραγουδιών και του κόσμου γύρω τους.