Πώς να ενημερώσετε τους ανθρώπους ότι δεν πήραν τη δουλειά

Ένα από τα δύσκολα σημεία του να είσαι διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού ή εκτελεστικό γραφείο είναι οι χρόνοι που πρέπει να πεις στους υποψήφιους για δουλειά ότι δεν πήραν τη δουλειά. Πιθανότατα, η διαδικασία επιλογής της εταιρείας σας δίνει υψηλά προσόντα υποψήφιους υπαλλήλους, όλοι ανυπόμονοι να συμμετάσχουν στην ομάδα σας. Μόλις ληφθεί η τελική απόφαση πρόσληψης για ανοικτή θέση, θα πρέπει να ενημερώσετε τους άλλους υποψηφίους ότι δεν έχουν επιλεγεί. Θα πρέπει να παραδώσετε τις απογοητευτικές ειδήσεις στους απορριφθέντες υποψηφίους με επαγγελματικό τρόπο που προστατεύει την αυτοεκτίμησή τους και διατηρεί την εταιρεία σας σε θετικό επίπεδο.

Επικοινωνήστε με τους αιτούντες εργασία μέσω τηλεφώνου ή επιστολής. Επειδή οι επιχειρήσεις συνήθως πλημμυρίζουν με εφαρμογές και επαναλαμβάνουν, είναι αποδεκτό να περιορίσετε την επικοινωνία σας σε όσους συμμετείχαν σε συνέντευξη. Ένα τηλεφώνημα είναι η πιο προσωπική μέθοδος, αλλά ορισμένες εταιρείες επιλέγουν να στείλουν μια επιστολή.

Κρατήστε τα σχόλιά σας σύντομα και σύντομα όταν απευθύνεστε στον υποψήφιο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ψυχολογίας Σήμερα, θα πρέπει να αντισταθείτε στην επιθυμία να προλάβετε κακά νέα με σχόλια για τα καλά σημεία του αιτούντα. Αυτό θα πάρει τις ελπίδες του για καλά νέα, και θα αισθανθεί χειρότερα όταν ακούει ότι δεν πήρε τη δουλειά.

Δώστε τους λόγους που δεν απευθύνονται στο άτομο. Για παράδειγμα, μην αποκαλύπτετε ότι λάβατε κακή σύσταση ή ότι οι απαντήσεις της ακουγόταν ασταθής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Αντ ‘αυτού, δώστε συντομότερους λόγους που δεν είναι προσωπικοί, όπως η διαχείριση που βασίζεται στην απόφαση μίσθωσης σε μεγάλο βαθμό στις βαθμολογίες δοκιμών ή τον αριθμό ετών σχετικής επαγγελματικής πείρας.

Ανταπόκριση στην παροχή λεπτομερών λόγων για την απόρριψη ενός υποψηφίου εργασίας, ακόμη και αν πιέσει για μια απάντηση. Είναι καλύτερο να απαντήσετε με μια αόριστη, επαγγελματική απάντηση, όπως “Λυπάμαι, αλλά είχαμε πολλά άτομα να υποβάλουν αίτηση”. Η παροχή ενός συγκεκριμένου λόγου για τη μη πρόσληψη του ατόμου θα μπορούσε να τον οδηγήσει να γίνει αμυντικός και θα μπορούσε να προκύψει ένα επιχείρημα.

Επικοινωνήστε με την ευγένεια. Θυμηθείτε ότι οι υποψήφιοι που εργάστηκαν επένδυσαν πολύ χρόνο και προσπάθεια με την ελπίδα να πάρουν τη θέση. Ενημερώστε τους για το αν η αίτησή τους θα παραμείνει στο αρχείο ή θα πρέπει να εφαρμοστούν ξανά στο μέλλον.