Πώς να θεραπεύεται οίδημα στο πρόσωπο και τα χέρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Οι περισσότερες μητέρες θα συμφωνήσουν ότι οίδημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα πολύ κοινό, πολύ δυσάρεστο αποτέλεσμα μιας χαρούμενης περίστασης. Σύμφωνα με το Parenttime.com, περίπου το 25% του βάρους που κερδίζετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οφείλεται σε περίσσεια υγρών. Αυτά τα υγρά είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και την προστασία του μωρού σας στη μήτρα. Σύμφωνα με την αμερικανική ένωση εγκυμοσύνης, η κανονική διόγκωση εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στα χέρια, το πρόσωπο, τα πόδια, τους αστραγάλους και τα πόδια. Είναι συνήθως πιο σοβαρό στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας, αναφέρει το BabyCenter.com. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα οίδημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης φυσιολογικά · εάν εμφανίσετε ξαφνικό οίδημα στα χέρια ή στο πρόσωπο, επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Αυτό μπορεί να είναι σημάδι προεκλαμψίας ή υψηλής πίεσης που προκαλείται από εγκυμοσύνη.

Πίνω πολύ νερό. Σύμφωνα με το Parenttime.com, η ενυδάτωση είναι πιο σημαντική από ποτέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν χρειάζονται επιπλέον υγρά για να θρέψει το μωρό σας. Με την κατανάλωση περισσότερου νερού από το συνηθισμένο, μπορείτε να αποφύγετε την υπερβολική κατακράτηση νερού, η οποία προσθέτει στο πρήξιμό σας. Το BabyCenter.com συνιστά να πίνετε 6 έως 8 φλιτζάνια ή 46 έως 64 ουγκιές υγρών ημερησίως, ενώ είστε έγκυος.

Αφαιρέστε δακτυλίους ή ρολόγια χειρός. Αυτά τα κοσμήματα μπορεί να είναι χρήσιμα ή σημαντικά για εσάς, αλλά εάν αντιμετωπίζετε πρησμένα δάχτυλα ή καρπούς, μπορεί να αυξήσουν την ταλαιπωρία σας. Το Parenttime.com συνιστά να τα αφήνετε μακριά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας εάν υποφέρετε από οίδημα και αποφεύγοντας επίσης τα ρούχα που μπορεί να είναι σφιχτά γύρω από τους καρπούς σας.

Ασκηση. Το Parenttime.com αναφέρει ότι η άσκηση θα βελτιώσει την κυκλοφορία σας και θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση του βάρους σας, και τα δύο που μπορούν να σας βοηθήσουν στο πρήξιμο. Το BabyCenter.com συνιστά δραστηριότητες όπως πεζοπορία ή ιππασία με ποδήλατο γυμναστικής. Δύο ιδιαίτερα χρήσιμες μορφές άσκησης είναι η κολύμβηση ή η αερόμπικ στο νερό. Η εμβάπτιση στο νερό, ιδιαίτερα εάν το επίπεδο είναι μέχρι τους ώμους σας, μπορεί προσωρινά να ανακουφίσει το πρήξιμο.

Κρατήστε κρύες κομπρέσες στις διογκωμένες περιοχές για να τις καθησυχάσετε. Η αμερικανική ένωση εγκυμοσύνης αναφέρει ότι αυτό μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από την ταλαιπωρία του πρήξιμο. Εάν είναι το καλοκαίρι, θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να αφιερώνετε πολύ χρόνο έξω.

Τρώτε για να αποφύγετε τη διόγκωση. Ορισμένα τρόφιμα, όπως το αλάτι, προάγουν την κατακράτηση νερού, είτε είστε έγκυος είτε όχι. Αποφύγετε τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και αναζητήστε τρόφιμα πλούσια σε κάλιο, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πρήξιμου, σύμφωνα με το Parenttime.com. Μεταξύ αυτών των τροφίμων είναι οι μπανάνες, τα αποξηραμένα φρούτα και τα καρύδια. Θα πρέπει επίσης να μειώσετε την καφεΐνη, πιθανότατα ο γιατρός σας θα σας συμβουλεύσει ως γενική προφύλαξη κατά της εγκυμοσύνης. Η καφεΐνη μπορεί επίσης να προκαλέσει αφυδάτωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών.