Πώς να θεραπεύσει την μικροκυτταρική ακμή

Η μικροκυστική ακμή, γνωστή και ως κυστική ακμή ή ακμή vulgaris, χαρακτηρίζεται από μικρές κύστεις που μοιάζουν με βρασμό, οι οποίες υποδηλώνουν μόλυνση και φλεγμονή βαθιά κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Σε αντίθεση με άλλα είδη ακμής, η μικροκυτταρική ακμή είναι πιο πιθανό να αφήνει τα σημάδια πίσω όταν καθαρίζει. Εξαιτίας αυτού, είναι καλή πρακτική να κάνουμε κάτι για κυστική ακμή πριν εξαπλωθεί. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρή μικροκυτταρική ακμή συχνά χρειάζονται θεραπεία από επαγγελματία δερματολόγο. Ένας δερματολόγος μπορεί επίσης να είναι απαραίτητος για να ξεκαθαρίσει τις ουλές από την μικροκυτταρική ακμή.

Δείτε τον δερματολόγο σας για μια συνταγή για ισοτρετινοΐνη, μια συνθετική μορφή βιταμίνης Α που χορηγείται ως χάπι μία ή δύο φορές την ημέρα, σύμφωνα με την AcneNet. Αυτό θεωρείται η καλύτερη διαθέσιμη θεραπεία για την ακμή επειδή θεραπεύει όλους τους τύπους ακμής, συμπεριλαμβανομένης της μικροκυτταρικής ακμής. Ωστόσο, η ισοτρετινοΐνη φέρει διάφορες δυνητικά επικίνδυνες παρενέργειες, οπότε προβλέπεται μόνο για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις κυστικής ακμής.

Συζητήστε με τον δερματολόγο σας για ενδοφλέβιες ενέσεις κορτικοστεροειδών. Αυτές οι ενέσεις χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της σοβαρής φλεγμονής από την μικροκυτταρική ακμή και επίσης για την πρόληψη των ουλών όταν η ακμή έχει καθαριστεί. Σε τρεις με πέντε ημέρες, αυτό το αραιωμένο διάλυμα στεροειδών μπορεί να θεραπεύσει τις μικροκυτίες από τα πιο φλεγμονώδη μέρη, βαθιά κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Πάρτε μια πορεία από του στόματος αντιβιοτικά για τη θεραπεία της μόλυνσης και της φλεγμονής της μικροκυστικής ακμής. Αυτά τα φάρμακα είναι σε θέση να μειώσουν τον αριθμό των βακτηριδίων, επιτρέποντας την ακμή να επουλωθεί. Γενικά, οι γιατροί έχουν συνταγογραφήσει μια μεγάλη δόση από του στόματος αντιβιοτικά, ακολουθούμενη από μικρότερες δόσεις καθώς η ακμή θεραπεύει. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μικροκυστική ακμή μπορεί να γίνει ανθεκτική σε ένα είδος αντιβιοτικού από του στόματος, οπότε ο γιατρός θα πρέπει να συνταγογραφήσει ένα διαφορετικό αντιβιοτικό.

Συζητήστε με τον γυναικολόγο σας σχετικά με τη λήψη από του στόματος αντισυλληπτικού φαρμάκου για τη θεραπεία της μικροκυστικής ακμής. Αυτά τα φάρμακα έχουν βρεθεί ότι είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία της μικροκυστικής ακμής σε γυναίκες, ιδιαίτερα όταν συνδυάζονται με στεροειδή φάρμακα για φλεγμονή. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, τα από του στόματος αντισυλληπτικά μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες όπως πονοκεφάλους και ναυτία. Αυτά τα φάρμακα αυξάνουν ελαφρώς τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, υπέρτασης και επικίνδυνων θρόμβων αίματος.

Δείτε έναν δερματολόγο ο οποίος παρέχει θεραπεία με λέιζερ laser για μικροκυτταρική ακμή. Σε αυτή την προσέγγιση θεραπείας, μια ακτίνα λέιζερ βλάπτει τους αδένες που παράγουν περίσσεια πετρελαίου που οδηγεί στην ακμή. Το φως λέιζερ σκοτώνει επίσης τα βακτήρια που προκαλούν φλεγμονή και μόλυνση. Η θεραπεία με λέιζερ χρησιμοποιείται επίσης για να απαλλαγούμε από τα σημάδια ακμής μετά τη θεραπεία. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες αυτής της προσέγγισης είναι ήσσονος σημασίας και συνήθως περιλαμβάνουν ήπια καύση και ερυθρότητα των υπό θεραπεία περιοχών.