Πώς να θεραπεύσει τις φλύκταινες μετά την αφαίρεση δερμάτων τατουάζ

Οι θεραπείες αφαίρεσης δερματοστιξιών λέιζερ μπορούν να σας αφήσουν με ένα κάψιμο που θα πρέπει να αντιμετωπίζετε σαν ηλιακό έγκαυμα, σύμφωνα με το TattooHealth.org. Μπορείτε να ελέγξετε τα γενικά συμπτώματα του εγκαύματος εφαρμόζοντας 1% κρέμα υδροκορτιζόνης, πίνετε άφθονο νερό και παίρνετε ιβουπροφαίνη. Ωστόσο, αν προκύψουν φυσαλίδες, θα πρέπει να λάβετε ειδικά μέτρα φροντίδας. Οι φουσκάλες σας θα θεραπευτούν μόνοι τους τελικά, αλλά θα πρέπει να λάβετε μέτρα για την πρόληψη της μόλυνσης και την επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης.

Αφήστε αδιάλυτες κυψέλες που δεν καλύπτονται από επίδεσμους. Αν σπάσουν ανοιχτά, αφήστε το πτερύγιο του δέρματος στη θέση του πάνω από τα υποκείμενα στρώματα του δέρματος και καλύψτε τα με ένα χαλαρό επίδεσμο. Μην επεκτείνετε τον επίδεσμο σε ολόκληρο το μήκος του ή αγγίξτε την επίστρωση γάζας του επίδεσμου στην κυψέλη, αντί να πιέσετε απαλά τις συγκολλητικές λωρίδες από τις δύο πλευρές της κυψέλης και αφήστε το μαξιλάρι του επιδέσμου “να περάσει” μερικά χιλιοστά πάνω από το τραύμα. Ο στόχος εδώ είναι να αποφευχθεί η παρακέντηση των σωματιδίων από το περιβάλλον μέσα στο τραύμα, αλλά να εξακολουθεί να επιτρέπει τη ροή του αέρα.

Εφαρμόστε αντιβιοτική αλοιφή σε σπασμένες φλύκταινες αρκετές φορές την ημέρα για να αποφύγετε τη μόλυνση. Επίσης, πλύνετε τα δάχτυλά σας με σαπούνι και νερό πριν αγγίξετε μια σπασμένη κυψέλη. Αγγίξτε ή τρίψτε τις φουσκάλες όσο το δυνατόν πιο συχνά ενώ θεραπεύονται.

Παρακολουθήστε για σημεία λοίμωξης. Σύμφωνα με το υγειονομικό σύστημα του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, αυτά τα σημεία περιλαμβάνουν αυξημένο πρήξιμο, πόνο και ερυθρότητα γύρω από την κυψέλη, πυρετό, διογκωμένους λεμφαδένες στη βουβωνική χώρα, στη μασχάλη ή στο λαιμό και / ή αποστράγγιση από το blister ή κόκκινες ραβδώσεις που οδηγούν μακριά από αυτό . Συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας εάν εμφανιστεί κάποιο από αυτά τα σημεία.