Πώς να θεραπεύσει τον πόνο των νεύρων στα πόδια

Ο πόνος στα πόδια σας μπορεί να οφείλεται σε κάποιο επίπεδο ερεθισμού ή βλάβης σε ένα ή περισσότερα νεύρα σας. Μπορεί να αντιμετωπίσετε πόνο στο νεύρο ως αποτέλεσμα αθλητικού τραυματισμού, υπερβολικού βάρους, ακατάλληλου υποδήματος, καταγμάτων καταπόνησης, καλοήθεις αναπτύξεις ή απλά το σχήμα του ποδιού σας. Ανεξάρτητα από το τι προκαλεί τον πόνο, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε να αποκαταστήσετε την κατάστασή σας.

Προσπαθήστε να στηρίξετε τα πόδια σας. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο ξεκούραση για να μειώσετε τη φλεγμονή που προκαλεί τον ερεθισμό ή τη βλάβη στο νεύρο. Ωστόσο, δεν πρέπει να απέχετε από τη φυσική κατάσταση. Απλά μεταβείτε σε ασκήσεις χαμηλής πρόσκρουσης, όπως κολύμβηση, ποδηλασία ή περπάτημα, μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος.

Πάσε το πόδι σου. Για να μειώσετε περαιτέρω τη φλεγμονή και να μειώσετε τον πόνο, πάρετε το πάσχον πόδι με παγοκύστη, πακέτο κατεψυγμένων λαχανικών ή σακούλα πάγου. Δεκαπέντε λεπτά σε μια περίοδο, αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών θα πρέπει να σας βοηθήσει να ανακτήσετε από την κατάσταση.

Αλλάξτε την ένδυση ποδιών σας. Αν τείνετε να φορούν ψηλά τακούνια ή παπούτσια για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, ίσως χρειαστεί να στραφείτε σε καλύτερα παπούτσια που στηρίζουν σωστά τα πόδια σας, ειδικά στην αρχή της θεραπείας. Συζητήστε αυτές τις επιλογές με το γιατρό ή τον ποδατάκο σας.

Επενδύστε σε ένα ζευγάρι ένθετα. Για να προσθέσετε υποστήριξη στα ψηλά τακούνια και τα παπούτσια φόρεμα, ίσως χρειαστεί να επενδύσετε σε ένα ζευγάρι ορθοπεδικών ένθετων. Αυτές οι συσκευές υποστηρίζουν καλύτερα την καμάρα και κατανέμουν το βάρος πιο ομοιόμορφα στο πόδι σας.

Εξετάστε τη λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ΜΣΑΦ). Αυτά τα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, όπως η ιβουπροφαίνη, η ναπροξένη και η ακεταμινοφαίνη, βοηθούν στην ανακούφιση της φλεγμονής που προκαλεί νευρικό πόνο.

Χάσε τα επιπλέον κιλά. Όταν ο πόνος των νεύρων συνδέεται με το υπερβολικό βάρος που προκαλεί άσκοπη άγχος στα πόδια σας, κόψτε τη θερμιδική σας πρόσληψη και ασκήστε περισσότερο για να ρίξετε λίγα λίρες. Αυτό θα πρέπει να εξαλείψει την αιτία της νευρικής βλάβης και τελικά να ανακουφίσει τον πόνο. Συζητήστε με έναν διαιτολόγο για το καλύτερο διαιτητικό σχήμα για εσάς.

Συζητήστε την κατάστασή σας με γιατρό. Δεδομένου ότι έχετε να αντιμετωπίσετε πόνο νεύρων, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν αποτελεί σύμπτωμα άλλης πάθησης, όπως η διαβητική νευροπάθεια (νευρική βλάβη που προκαλείται από διαβήτη) ή κάταγμα. Εάν ο γιατρός σας διαπιστώσει ότι πρόκειται για πάθηση που σχετίζεται με διαβήτη, ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετοι τρόποι θεραπείας για να σταματήσει η περαιτέρω πρόοδος της βλάβης. Με κάταγμα, απαιτείται συχνά ακινητοποίηση.

Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα κορτικοστεροειδή. Εάν πιο συντηρητικοί τρόποι θεραπείας αποτυγχάνουν να δώσουν αποτελέσματα, μπορεί να χρειαστείτε κορτικοστεροειδή για να θεραπεύσετε περαιτέρω την πάθησή σας. Και όπως τα ΜΣΑΦ, συνταγογραφούμενα στεροειδή μειώνουν τη φλεγμονή, μειώνοντας τον σχετιζόμενο πόνο και επιτρέποντας στο νεύρο να θεραπευτεί καλύτερα.

Ζητήστε περαιτέρω θεραπεία. Όταν τα μέτρα αυτοεξυπηρέτησης και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα δεν βελτιώνουν την κατάστασή σας, είναι απαραίτητη η περαιτέρω θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής θεραπείας, των συσκευών νάρθηκας (για να τεντώσετε τους μύες και τους τένοντες καθώς κοιμάστε) ή ακόμα και χειρουργική επέμβαση για την διόρθωση του τένοντα, Στο νεύρο.