Πώς να θεραπεύσει το σχισμένο δέρμα στα δάχτυλά σας

Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος, τα δάχτυλα παίρνουν το βάρος των καθημερινών δραστηριοτήτων. Τα μακρύτερα δάχτυλα σε κάθε χέρι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού, αλλά όλα τα δάχτυλα περιέχουν ευαίσθητες καταλήξεις των νεύρων που μπορούν να προκαλέσουν ένα δάκρυ οδυνηρό ή ενοχλητικό. Είτε έχετε σχίσει το δέρμα από έναν τραυματισμό ή από ένα αγκάθι, η άσκηση καλής φροντίδας πληγών θα βοηθήσει τα δάχτυλα να επουλωθούν γρήγορα.

Τα δάκρυα από τα χέρια

Πλύνετε και στεγνώστε το σχισμένο δέρμα σε ζεστό σαπουνόνερο. Χρησιμοποιώντας το ψαλίδι μανικιούρ, κόψτε το σκληρό, τραχύ δέρμα κοντά στην επιδερμίδα έτσι δεν θα πιάσει αντικείμενα και περαιτέρω το δάκρυ. Μην κόβετε απαλό δέρμα, καθώς αυτό θα επιδεινώσει το δάκρυ και θα είναι επώδυνο.

Τραυματισμένο δέρμα τραυματισμένο

Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα στα χέρια όλη την ημέρα ή μετά το πλύσιμο των χεριών, για να αποκαταστήσετε την υγρασία στις επιδερμίδες και στο περιβάλλον δέρμα. Χρησιμοποιήστε μη αρωματισμένο ενυδατικό, καθώς οι αλκοόλες αρωμάτων θα στεγνώνουν περαιτέρω τις επιδερμίδες και θα επιδεινώσουν τα δάκρυα.

Φτιάξτε τα νύχια για να τα κρατήσετε σύντομα και ομοιόμορφα. Τα ραβδωτά, άθλια νύχια μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη νέων βραχιόνων. Κρατήστε την περιοχή κάτω από τα νύχια καθαρά, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα νυχιών με μια μικρή ποσότητα σαπουνιού και νερού καθημερινά. Η βούρτσα μπορεί επίσης να αφαιρέσει τα συντρίμμια γύρω από την κηλίδα που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση.

Εφαρμόστε το πετρέλαιο κατά τη διάρκεια της νύχτας, λίγο πριν τον ύπνο. Τοποθετήστε μια σταγόνα λαδιού σε κάθε καρφί, όπου η επιδερμίδα συναντά το νύχι. Μαλακά μασάζ το λάδι στο νύχι και γύρω από την επιδερμίδα. Τοποθετήστε τα λεπτές βαμβακερά γάντια στα χέρια σας για να διατηρήσετε το λάδι στη θέση του για μια βαθύτερη θεραπεία με επιδερμίδες.

Μην δαγκώνετε, μασάτε ή παραλαμβάνετε το σχισμένο δέρμα. Αυτό μπορεί να περιπλέξει το αγκάθι εισάγοντας βακτήρια από το στόμα σε ανοικτές περιοχές του δέρματος. Δοκιμάστε να μασήσετε ένα κομμάτι κόμμεος, κρατώντας τα νύχια σας κομμένα ή ακόμα και καλύπτοντας το αγκάθι με έναν επίδεσμο εάν ο πειρασμός να μασάτε είναι πολύ μεγάλος.

Απλώστε πίεση στο δέρμα, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό, στεγνό πανί. Κρατήστε την πίεση για 10 λεπτά ή μέχρι να σταματήσει η αιμορραγία.

Πλύνετε το δάχτυλο με σχισμένο δέρμα με σαπούνι για πέντε λεπτά κάτω από ζεστό, τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε καλά την περιοχή σε ένα καθαρό, στεγνό πανί.

Εφαρμόστε μια λεπτή μεμβράνη αντιβακτηριακής αλοιφής πάνω από το σχισμένο δέρμα και καλύψτε το με ένα καθαρό αυτοκόλλητο επίδεσμο. Επαναλάβετε τα βήματα 2 και 3 καθημερινά έως ότου θεραπευτεί το σχισμένο δέρμα.

Συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι οι εμβολιασμοί σας, όπως ο τετάνου, είναι ενημερωμένοι. Οι εμβολιασμοί με τετάνα συνήθως ισχύουν για έως και 10 χρόνια. Καλέστε έναν γιατρό με οποιαδήποτε ανησυχία σχετικά με το βάθος ή τη σοβαρότητα του δακρύου.