Πώς να κάνει το jalape ± os όχι τόσο ζεστό

Οι πιπεριές Jalapeno έχουν γεύση πιπεριού σαν τριαντάφυλλο με πικάνικο λάκτισμα. Αν και τα jalapenos είναι πιο ήπια από πολλές πιπεριές – λιγότερες από 10.000 στην κλίμακα Scoville εναντίον του πιπεριού καγιέν, το οποίο έρχεται σε πάνω από 30.000 – κάποιοι μπορεί ακόμα να βρουν το πιπέρι πολύ ζεστό. Για να χρησιμοποιήσετε το jalapeno στις συνταγές σας χωρίς όλη τη ζέστη του, πρέπει να λάβετε μέτρα για να προετοιμάσετε τις πιπεριές πριν τις χρησιμοποιήσετε. Jalapenos είναι διαθέσιμα στο τμήμα παραγωγής των περισσότερων μεγάλων καταστημάτων τροφίμων.

Φορέστε ένα ζευγάρι γάντια από λατέξ ή πλαστικό για να κρατήσετε τη θερμότητα μακριά από τα χέρια σας.

Αφαιρέστε τα στελέχη από το jalapenos. Μπορείτε να τα τραβήξετε με τα χέρια σας ή να κόψετε τις κορυφές με ένα μαχαίρι.

Κόψτε τις πιπεριές στο μισό κατά μήκος. Το τεμαχισμό τους κατά μήκος σας δίνει την καλύτερη πρόσβαση στα λοβό σπόρων.

Τραβήξτε τα λοβό σπόρων προς τα έξω με τα δάχτυλά σας. Οι σπόροι κρατούν το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας. Μόλις αφαιρέσετε τους σπόρους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το jalapeno ή να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα για να αφαιρέσετε ακόμα περισσότερη θερμότητα.

Κρατήστε το πιπέρι κάτω από ένα ρεύμα κρύου νερού βρύσης. Ξύστε το εσωτερικό του πιπεριού με τον αντίχειρά σας για να αφαιρέσετε τη μεμβράνη. Η μεμβράνη είναι ένα λεπτό στρώμα φλυτζανιών ελαφρώς ελαφρύτερο από το υπόλοιπο της πιπεριάς. Μόλις ξεπλύνετε τη μεμβράνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιπέρι ή να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα για να αφαιρέσετε ακόμα περισσότερη θερμότητα.

Προσθέστε τις πιπεριές σε ένα βάζο Mason. Ρίξτε τη σόδα λεμονιού-ασβέστη στο βάζο μέχρι να καλυφθούν οι πιπεριές. Αν δεν έχετε σόδα λεμονιού-ασβέστη, προσθέστε 1 κουτ. Χυμού ασβέστη στο βάζο και ρίχνουμε σε απλό νερό σόδα μέχρι να καλυφθούν οι πιπεριές. Η σόδα θα απορροφήσει το υπόλοιπο της θερμότητας.

Καλύψτε το βάζο και το βάζετε στο ψυγείο για δύο ώρες ή περισσότερο. Αποστραγγίστε τις πιπεριές ή αφαιρέστε τις πιπεριές από το βάζο και διατηρήστε το υγρό για χρήση αργότερα. Αφήστε τις πιπεριές να στεγνώσουν και να τις χρησιμοποιήσετε όπως επιθυμείτε.