Πώς να καταπραΰνουν ένα πονόλαιμο στο παιδί

Η γονική μέριμνα προσφέρει πολύ λίγες βεβαιότητες. Ωστόσο, ένα πράγμα που μπορείτε να βασιστείτε είναι ότι το παιδί σας θα παρουσιάσει κάποια στιγμή πόνο στους γλουτούς. Οι αιτίες μπορεί να κυμαίνονται από το εξάνθημα της πάνας σε βρέφη έως τα ατυχήματα σε σκιάχτρες σε εφήβους. Οι θεραπείες ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και την αιτία του πόνου του, αλλά τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι.

Σύγκαμμα από πάνα

Μέχρι να εκπαιδευτούν στην τουαλέτα, τα βρέφη είναι επιρρεπείς σε συχνές ερεθισμούς των γλουτών. Υπάρχουν διάφορες πιθανές αιτίες, που κυμαίνονται από μολύνσεις ζύμης έως νέα τρόφιμα. Ένα μωρό με ευαίσθητο δέρμα μπορεί να αντιδράσει στο άρωμα σε μια πάνα μιας χρήσεως ή το απορρυπαντικό ή το φύλλο στεγνωτηρίου που χρησιμοποιείται με μια πάνα από ύφασμα. Αντιμετωπίστε το εξάνθημα από την πάνα καθαρίζοντας σχολαστικά και στεγνώνοντας την πληγείσα περιοχή και προστατεύοντάς την με ζελέ πετρελαίου ή με κρέμα οξειδίου ψευδαργύρου. Εάν το εξάνθημα δεν επουλωθεί ή αν φαίνεται ότι έχει μολυνθεί, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για περαιτέρω συμβουλές και θεραπεία.

Διάρροια

Τα βρέφη και τα νήπια μπορούν να αναπτύξουν ένα οδυνηρό εξάνθημα ή ακόμα και φουσκάλες από διάρροια στις πάνες τους, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν πρωκτικό ερεθισμό από τα συχνά κόπρανα και σκούπισμα. Αντιμετωπίστε τα βρέφη που φορούν πάνες το ίδιο όπως θα κάνατε αν θεραπεύσατε το εξάνθημα από την πάνα. Δώστε στα μεγαλύτερα παιδιά μια μικρή ποσότητα κρέμας οξειδίου ψευδαργύρου σε έναν ιστό, τον οποίο μπορούν να εφαρμόσουν στην ερεθισμένη περιοχή. Τα ζεστά λουτρά μπορούν να καταπραΰνουν, ειδικά με τη σόδα ψησίματος που προστίθεται για να καταπολεμήσει την οξύτητα της διάρροιας. Κρατήστε το παιδί σας ενυδατωμένο με ποτά που περιέχουν ηλεκτρολύτες και αναζητήστε ιατρική βοήθεια εάν η διάρροια επιμένει μετά από μια μέρα ή δύο.

Δυσκοιλιότητα και αιμορροΐδες

Στο άλλο άκρο του φάσματος από τη διάρροια, η δυσκοιλιότητα και οι αιμορροΐδες μπορούν επίσης να προκαλέσουν πόνο. Η ήπια δυσκοιλιότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί από αυξημένες ίνες και υγρά στη διατροφή. Το σερβίρισμα άφθονου νερού και πρόσθετων φρούτων, αποξηραμένων φρούτων ή κουάκερ oatmeal για μια ημέρα ή δύο μπορεί να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα · έτσι μπορείτε να κάνετε ήπια καθαρτικά με ίνες, με το γιατρό σας να είναι εντάξει. Πρόσθετες ίνες μπορούν επίσης να διευκολύνουν τις αιμορροΐδες με μαλάκωμα του σκαμνιού ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαλακά μαλακωτικά για τα κόπρανα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για άλλες θεραπευτικές επιλογές κατάλληλες για την ηλικία του παιδιού σας.

Coccyx και Sacroiliac Τραυματισμοί

Τα ενεργά παιδιά όλων των ηλικιών είναι επιρρεπή σε διάφορα ατυχήματα, χτυπήματα και μώλωπες. Από καιρό σε καιρό, ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο χτύπημα στο πίσω μέρος μπορεί να προκαλέσει πόνο στο παιδί σας. Μερικές φορές αυτό είναι απλά ένας βαθύς μώλωπας, ο οποίος μετά από λίγες μέρες θα φύγει από μόνη της. Εντούτοις, μερικές φορές μπορεί να είναι κάταγμα ή εξάρθρωση του κοκκύτη ή ουρά. Ο ιεροφύλακας, όπου η σπονδυλική στήλη συναντά τη λεκάνη, μπορεί επίσης να τραυματιστεί. Αυτοί οι τραυματισμοί απαιτούν επαγγελματική διάγνωση και περίθαλψη. Συχνά προκαλούνται από skateboard και παρόμοια ατυχήματα.