Πώς να κρατήσω τις χαμηλότερες οδοντοστοιχίες μου ασφαλείς χωρίς κολλητικές ουσίες

Με την πάροδο του χρόνου, η απώλεια οστού και οι αλλαγές στον ιστό των ούλων μπορούν να προκαλέσουν χαλάρωση και ακατάλληλη οδοντοστοιχία. Οι ασταθείς οδοντοστοιχίες συχνά παρεμβαίνουν στην ικανότητά σας να μιλάτε και να τρώτε χωρίς αμηχανία και μπορούν να παγιδεύσουν τρόφιμα προκαλώντας βλάβη στο υποκείμενο οστό. Εάν αγωνίζεστε με μια οδοντοστοιχία που δεν ταιριάζει σωστά και θέλετε μια εναλλακτική λύση σε βρώμικες κόλλες, οι οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται από εμφύτευμα μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για σας.

Υποστηριζόμενες με εμφύτευση χαμηλότερες οδοντοστοιχίες

Μια οδοντοστοιχία που υποστηρίζεται από εμφύτευμα, που ονομάζεται επίσης υπερβολική δόση, περιλαμβάνει τη χειρουργική τοποθέτηση 2 μεταλλικών βιδών – εμφυτευμάτων – στη γνάθο. Σε 2 έως 6 μήνες, τα εμφυτεύματα θα έχουν επουλωθεί και να συγχωνευθούν με τη γνάθο σας. Ο οδοντίατρός σας θα κάνει μια οδοντοστοιχία σχεδιασμένη για να σφίξει σταθερά πάνω στα εμφυτεύματα. Επειδή μια υπερβολική δόση κρατιέται ασφαλώς στη θέση της, θα μπορείτε να μασάτε και να μιλάτε κανονικά. Επιπλέον, μια οδοντοστοιχία που υποστηρίζεται από εμφύτευμα θα βοηθήσει στη διατήρηση του οστού στο σαγόνι σας.

Άλλες εκτιμήσεις

Όλες οι οδοντοστοιχίες πρέπει να αφαιρούνται καθημερινά για καθαρισμό. Με υπερβολική δόση, πρέπει να καθαρίζετε καθημερινά τα βοηθήματα εμφυτεύματος για να διατηρείτε υγιή το κόκαλο και τα ούλα και να διασφαλίζετε τη μακροζωία του εμφυτεύματος. Τακτικές οδοντιατρικές συναντήσεις επιτρέπουν στον οδοντίατρό σας να παρακολουθεί τον ιστό γύρω από τα εμφυτεύματα σας. Ενώ οι οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών οδοντοστοιχιών, κοστίζουν πολύ περισσότερο και το κάπνισμα μπορεί να παρεμποδίζει την επούλωση και τη μακροπρόθεσμη υγεία ενός εμφυτεύματος. Όλοι δεν είναι καλοί υποψήφιοι για οδοντικά εμφυτεύματα, οπότε μιλήστε στον οδοντίατρό σας για τις επιλογές σας. Εκτός από ένα overtenture, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορεί να προσφερθεί εκτός από τις προσαρμογές στην τρέχουσα οδοντοστοιχία σας, ώστε να ταιριάζει καλύτερα ή να αποκτά μια νέα οδοντοστοιχία.