Πώς να μειώσετε φυσικά το μέγεθος των πόρων

Οι μεγάλοι πόροι του προσώπου μπορεί να είναι ένα πρόβλημα τόσο απογοητευτικό όσο και απογοητευτικό για να το διορθώσετε. Σύμφωνα με το DermaDoctor, οι πόροι μπορεί να γίνουν ορατοί και να φαίνονται μεγαλύτεροι λόγω ανεπαρκούς φροντίδας του δέρματος και ζητημάτων όπως τα σπυράκια, τα οποία μπορούν να επεκτείνουν τους πόρους σας. Οι γενετικοί παράγοντες, η περιβαλλοντική βλάβη και η γήρανση συμβάλλουν επίσης στο μέγεθος των πόρων. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να υποφέρετε για το υπόλοιπο της ζωής σας με μεγάλους πόρους.

Απολεπίστε το δέρμα σας δύο φορές την εβδομάδα. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, οι βρωμιές και τα συντρίμμια μπορούν να φράξουν τους πόρους σας και να προκαλέσουν σπασίματα. Σύμφωνα με τη Janice Cox στο βιβλίο της, “Φυσική ομορφιά στο σπίτι”, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό βαμβακερό ύφασμα για να απολεπίσετε απαλά το πρόσωπό σας. Μην τρίβετε το πρόσωπό σας πολύ χονδροειδώς ή απολέπιση του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη ή ξεσπάσει ή μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμό.

Αφαιρέστε το πρόσωπό σας μία φορά την εβδομάδα. Σύμφωνα με την Daily Glow, ο ατμός του προσώπου σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανοίξετε τους πόρους σας και να αφαιρέσετε συντρίμμια, λάδια και άλλες ακαθαρσίες από τους πόρους σας. Βράστε μια κατσαρόλα με νερό στη σόμπα. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και τοποθετήστε την σε μια θερμικά ανθεκτική επιφάνεια. Τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας και αφήστε τον ατμό να λειτουργεί για περίπου πέντε λεπτά. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και στεγνώστε απαλά.

Εφαρμόστε μια σπιτική μάσκα προσώπου που ελέγχει το λάδι αμέσως μετά το σίδερο. Η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα προσώπου είναι αμέσως μετά τον ατμό, επειδή οι πόροι είναι ανοιχτοί και η μάσκα θα είναι σε θέση να διεισδύσει πιο βαθιά. Σύμφωνα με τον Joni Loughran στο βιβλίο της, “Φυσική φροντίδα του δέρματος”, οι μάσκες αργίλου είναι ευεργετικές για τις ατέλειες και την απορρόφηση της υπερβολικής ποσότητας πετρελαίου. Οι μάσκες αργιλίου συμβάλλουν επίσης στη συρρίκνωση των πόρων σας. Μπορείτε να κάνετε μια αντισηπτική, μάσκα ελέγχου του πετρελαίου στο σπίτι, αναμειγνύοντας 1/4 φλιτζάνι χυμό καρότου με 1/4 φυσικό άργιλο. Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, αποφεύγοντας την περιοχή κάτω από τα μάτια σας. Αφήστε το να καθίσει για 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με δροσερό νερό.

Καθαρίστε το πρόσωπό σας κάθε πρωί με ένα πλύσιμο προσώπου με φυσικό πόρο. Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι νερό, 1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα, 2 κουταλιές της σούπας. Μαγειρική σόδα και ένα ασπράδι αυγού σε ένα μικρό μπολ. Σύμφωνα με τη Janice Cox, αυτά τα συστατικά βοηθούν να καθαρίσετε βαθιά τους πόρους σας και να σκοτώσετε βακτήρια επιφανείας που μπορεί να φράξουν τους πόρους. Απαλά μασάζ το μείγμα στο πρόσωπό σας και ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.

Περάστε ένα σπυράκι με φυσικό πόρο, όπως το φουντουκιά πάνω από το πρόσωπό σας, χρησιμοποιώντας μια μπάλα από βαμβάκι. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τυχόν εναπομείναντα υπολείμματα, να συρρικνωθείτε τους πόρους σας και να βοηθήσετε στον έλεγχο του πετρελαίου.

Ενυδατώστε και τονώστε το πρόσωπό σας με αλόη, η οποία έχει φυσικές ιδιότητες σύσφιξης πόρων. Σύμφωνα με την Loughran, η αλόη έχει επίσης εξισορροπητικές ιδιότητες, που επηρεάζουν την ερεθιστικότητα, την ενυδάτωση και την τόνωση, γεγονός που την καθιστά αποτελεσματική ενυδατική κρέμα για προβληματικό δέρμα. Μπορείτε να αποκτήσετε πήκτωμα αλόης διαγράφοντας το φύλλο ενός φυτού αλόης και πιέζοντας το πήγμα σε ένα μικρό μπολ. Εφαρμόστε αυτό το πήκτωμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να στεγνώσει.