Πώς να ξεφλουδίσει ένα rutabaga

Μία φορά δημοφιλής στη Νέα Αγγλία, τη Μεσόγειο και τη Σκανδιναβία, το ταπεινό rutabaga κάνει ένα όνομα για τον εαυτό του, καθώς περισσότεροι άνθρωποι γίνονται συνειδητοί στη διατροφή και πρόθυμοι να διερευνήσουν “νέα” λαχανικά. · Πλούσια σε βήτα καροτίνη και χαμηλά σε θερμίδες, Είναι ένας σταυρός ανάμεσα σε γογγύλι και άγριο λάχανο. Η απόκρυψη κάτω από το σκληρό, άσχημο δέρμα της είναι ένα γλυκό-γεύση ρίζα λαχανικών που είναι εύκολο να αναπτυχθούν, να αποθηκεύουν και να προετοιμαστούν. Είτε τρώγονται ωμά είτε μαγειρεμένα, μόλις δοκιμάσετε ένα rutabaga θα γίνετε ένας ανεμιστήρας δια βίου.

Πλύνετε το rutabaga κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, φροντίζοντας να απομακρύνετε τυχόν χαλαρά εδάφη που μπορεί να είναι ενσωματωμένα στο τραχύ δέρμα.

Αφαιρέστε μια λεπτή φέτα τόσο από την κορυφή όσο και από την κάτω πλευρά του rutabaga με ένα μαχαίρι αποκοπής.

Κόψτε το λαχανικό στο μισό · αυτό θα σας διευκολύνει να το χειριστείτε.

Ξεφλουδίστε το παχύ δέρμα χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για να κόψετε τις φέτες 2 ίντσας κάθε φορά. Μόλις αφαιρεθεί η εξωτερική φλούδα, θα είναι ορατή η ανοιχτή, ανοιχτόχρωμη εσωτερική πλευρά του rutabaga.

Κόψτε τα σημεία που είναι πιο σκληρά από τις περιοχές γύρω από αυτά · θα είστε σε θέση να αισθανθείτε τα σκληρά σημεία με το μαχαίρι ξεφλούδισμα καθώς ξεφλουδίζετε. Αυτές οι σκληρές περιοχές δεν είναι «κακές» αλλά θα είναι πιο πικρές από το υπόλοιπο λαχανικό.