Πώς να πάρει κερί από ένα σακάκι νάιλον

Το νάιλον είναι ένα ευπροσάρμοστο ύφασμα που είναι ανθεκτικό στο νερό – αλλά όχι για κερί. Εάν έχετε χυθεί κερί από κερί σε αγαπημένο σας νάιλον μπουφάν, βεβαιωθείτε ότι το ένδυμα είναι πλυντήριο στο πλυντήριο πριν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το λεκέ. Πριν ξεκινήσετε το πλυντήριο, ακολουθήστε μερικά σημαντικά βήματα προ-επεξεργασίας, ώστε να μην καταστρέψετε το νάιλον και να καταστρέψετε το σακάκι σας.

Τοποθετήστε το ρούχο από νάιλον σε επίπεδη επιφάνεια. Πιάστε ένα κομμάτι πάγου ή παγάκι και τρίψτε το με το κερί. Ο πάγος σκληραίνει το κερί, καθιστώντας ευκολότερο το ξύσιμο.

Μετά από μερικά λεπτά, αφαιρέστε προσεκτικά το σκληρυνθέν κερί με μαχαίρι βουτύρου. Αν το κερί δεν σταματήσει, συνεχίστε να κατεβάζετε το παγάκι πάνω του μέχρι να σκληρύνει και να αποξεσθεί.

Όταν έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του κεριού, καλύψτε την περιοχή με μια χαρτοπετσέτα. Προθερμάνετε σίδερο σε χαμηλή ή μεσαία ρύθμιση. Αφού ζεσταθεί, πιέστε προσεκτικά το σίδερο πάνω στη στρώση που καλύπτεται από πετσέτα χαρτιού για τρία έως πέντε δευτερόλεπτα Η θερμότητα του σιδήρου βοηθάει στην ανύψωση του κεριού από τις ίνες νάυλον. Αφαιρέστε την χαρτοπετσέτα για να ελέγξετε ότι το κερί έχει φύγει. Εάν όχι, συνεχίστε τη διαδικασία σιδερώματος μέχρι να αφαιρεθεί το κερί.

Αντιμετωπίστε την πληγείσα περιοχή με ένα επαγγελματικό αφαίρεσης λεκέδων από πλυντήριο Βουτήξτε ένα λευκό πετσέτα ή πετσέτα χαρτιού με το αφαίρεσης λεκέδων και βούρτσα στο λεκέ. Συνεχίστε να βυθίζετε το λεκέ μέχρι να εξαλειφθεί.

Πλύνετε και στεγνώστε το νάιλον σακάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας.