Πώς να πάρετε την πικάντικη θερμότητα από ένα πιάτο

Είναι πάρα πολύ εύκολο να γίνεις υπεραιτάς με τα μπαχαρικά όταν μαγειρεύεις. Ειδικά όταν δοκιμάζετε συνταγές από άλλους πολιτισμούς, μπορεί να μην είστε εξοικειωμένοι με την ποσότητα θερμότητας σε ένα πιάτο. Αν έχετε δοκιμάσει κάτι και δοκιμάσετε μόνο τη ζεστασιά χωρίς καμία από τις γεύσεις του μπαχαρικού, μειώστε τη θερμότητα προσθέτοντας μερικά επιπλέον συστατικά για να εξουδετερώσετε το αποτέλεσμα που έχει η φουντουκιά στη γλώσσα σας.

Παραλείψτε ή μειώστε την ποσότητα των μπαχαρικών σε μια συνταγή, αν γνωρίζετε ότι είστε ευαίσθητοι στη ζέστη των τροφίμων. Μειώνοντας κατά το ήμισυ την ποσότητα των μπαχαρικών που ζητούνται για σας δίνει κάποια γεύση με λιγότερη θερμότητα. Όταν βρείτε μια ισορροπία που λειτουργεί για εσάς, σημειώστε τις αλλαγές συνταγής σας για μελλοντική αναφορά.

Προσθέστε μια κούπα γαλακτοκομικού προϊόντος στο πιάτο για να μειώσετε τη θερμότητα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, φυσικά ήπια και ήπια, αντισταθμίζουν τη ζέστη των μπαχαρικών χωρίς να μεταβάλλουν τη σύνθεση του πιάτου. Δεδομένου ότι η ποσότητα γάλακτος, κρέμας ή ξινή κρέμα που απαιτείται εξαρτάται από την ποσότητα μπαχαρικών στο πιάτο σας και τα δικά σας γούστα, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά, δειγματοληψία μεταξύ κάθε προσθήκης έως ότου έχετε τελειοποιήσει το επίπεδο γεύσης και θερμότητας.

Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή μέλι στο πιάτο, εάν η προσθήκη γλυκύτητας δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη γεύση του. Τόσο η ζάχαρη όσο και το μέλι, που χρησιμοποιούνται μερικώς ως το αντίθετο της θερμότητας, ουσιαστικά καταστρέφουν την πικάντικη γεύση. Δεδομένου ότι η ζάχαρη και το μέλι μπορούν να είναι ισχυρά, λειτουργούν καλύτερα σε πιάτα εμπνευσμένα από την Ασία που απαιτούν γλυκύτητα, όπως γλυκές και ξινές σάλτσες.

Αύξηση της ποσότητας των ήπια συστατικά στη συνταγή σας για να το νερό κάτω από τη γεύση του μπαχαρικού όταν έχετε προσθέσει πάρα πολλά. Για παράδειγμα, για μια σούπα από τορτίγλα που είναι πολύ πικάντικη, προσθέστε περισσότερο ρύζι, φασόλια ή ζωμό για να αραιωθεί η θερμότητα, ώστε να είναι πιο διαχειρίσιμο. Ένα καλό μέτρο είναι να επαναλάβετε τη συνταγή, να το μειώσετε στο μισό και να παραλείψετε το μπαχαρικό.

Σερβίρετε πικάντικα πιάτα με γαλακτοκομικά στο πλάι, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να προσθέσουν τόσο πολύ όσο και ελάχιστα που θέλουν να μειώσουν τη ζέστη, να δοκιμάσουν. Οι σάλτσες σαλάτας με βάση την κρέμα, το τυρί κρέμας και η ξινή κρέμα μπορούν να προστεθούν μετά την προετοιμασία ενός πιάτου.