Πώς να πάτε προς τα εμπρός kiteboarding

Για skateboarding, surfing, snowboarding και kiteboarding, μόνο ένα kiteboard σας παρέχει τη δυνατότητα να μετακινηθείτε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση επιλέξατε. Ένα skateboard δεν θα σας φέρει επάνω-λόφο για πολύ. Δεν μπορείτε να σερφάρετε στην ακτή, στη συνέχεια να επιστρέψετε στο φούσκωμα. Δεν μπορείτε να οδηγήσετε ένα snowboard στην κορυφή ενός βουνού. Ωστόσο, μπορείτε να κινηθείτε προς τα εμπρός – πίσω από όπου ξεκινήσατε – σε ένα kiteboard. Όπως ένα ιστιοφόρο που κολλάει προς τα κάτω – ενώ δεν μπορείτε να πάτε κατευθείαν στον άνεμο – μπορείτε να ζιγκ-ζαγκ εμπρός και πίσω για να κερδίσετε έδαφος και να επιστρέψετε εκεί που ξεκίνησες.

Τοποθετήστε τις γραμμές με τάση. Ορίστε τις γραμμές σε γωνία 60 μοιρών σε σχέση με το νερό. Εάν η γωνία των γραμμών είναι μεγαλύτερη από 60 μοίρες, τραβήξτε πάνω σας τη γραμμή στο χέρι σας για να ισοπεδώσετε τις γραμμές. Αν η γωνία των γραμμών του kite είναι μικρότερη από 60 μοίρες – πολύ κοντά στο νερό – τραβήξτε την πίσω γραμμή για να σηκώσετε τον χαρταετό.

Σκοτώστε την ταχύτητά σας με κλίση πίσω στο σκάφος – στην άκρη πίσω σας σε σχέση με τον χαρταετό. Βγάλτε την πίσω άκρη στο νερό για να περιστρέψετε το κιτ προς το μπροστινό μέρος του σκάφους σας, το οποίο τοποθετεί το χαρταετό στο κατώφλι του παράθυρου του ανέμου – την περιοχή που δημιουργεί τη μεγαλύτερη αντίσταση του ανέμου στον χαρταετό σας. Τοποθετήστε 80 τοις εκατό του βάρους σας στο πίσω πόδι σας, κάμπτοντας το πίσω πόδι σας και ισιώνοντας το μέτωπό σας, η δράση σκάει την ουρά του σκάφους μέσα στο νερό και δείχνει την πλάκα προς τα εμπρός σε μεγαλύτερο βαθμό. Για να τονίσουμε περαιτέρω την ισοπαλία του χαρταετού στο κατώφλι του παραθύρου του ανέμου, στρίψτε τους γοφούς σας στον άνεμο – προς το μπροστινό μισό της πίσω άκρης, προς το τόξο του πίνακα.

Τραβήξτε τη γραμμή ελέγχου που βρίσκεται πλησιέστερα στο πίσω πόδι σας, για να σηκώσετε το χαρταετό και να μειώσετε την οπισθέλκουσα εάν κολλάτε και η σύρσιμο του χαρταετού γίνεται υπερβολικά μεγάλη ώστε αρχίζει να σας σέρνει κάτω από τον άνεμο. Καθώς σηκώνετε το χαρταετό, σκάβετε την πίσω άκρη σας στο νερό μέχρι να αρχίσετε να ανεβαίνετε ξανά τον άνεμο και στη συνέχεια χαμηλώστε το χαρταετό μέχρι 60 μοίρες τραβώντας την μπροστινή γραμμή ελέγχου για να ξαναρχίσει η κόλληση.

Κόψτε το χαρταετό σας για να ελέγξετε την ταχύτητά σας. Πιάσε τη γραμμή “τροφοδοσίας” που βρίσκεται στον βρόχο περιποίησης – που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο γραμμές ελέγχου – και τραβήξτε για να αυξήσετε τη γωνία μεταξύ του χαρταετού και του σκάφους σας και να δημιουργήσετε περισσότερη οπισθέλκουσα, που σημαίνει περισσότερη ταχύτητα. Πιάστε τη γραμμή “depower” – που βρίσκεται επίσης στον βρόχο περιποίησης – και τραβήξτε την για να μειώσετε τη σχετική γωνία μεταξύ του χαρταετού και του χαρτονιού και να μειώσετε την οπισθέλκουσα.