Πώς να ποπ τα πόδια σας για μαζορέτες

Ένας από τους τρόπους που μαζορέτες παίρνουν το πλήθος ενθουσιασμένος είναι κάνοντας περίτεχνα ακροβατικά που συχνά περιλαμβάνουν την ανύψωση ενός κοριτσιού σε μια υπερυψωμένη θέση. Αυτό παίρνει το συντονισμό καθώς και τη δύναμη, αφού συχνά το “αεροπλάνο” είναι υπερυψωμένο πάνω από τα κεφάλια των “βάσεων” που την κρατούν. Δεδομένου ότι τα χέρια είναι συνήθως πολύ πιο αδύναμα από τα πόδια, οι βάσεις πρέπει να στρατολογούν τη δύναμη των ποδιών χρησιμοποιώντας το “ποπ” ελιγμό. Η επέκταση είναι ένα κοινό κυνήγι που απαιτεί το pop πόδι και τουλάχιστον τέσσερις μαζορέτες.

Τοποθετήστε τις δύο βάσεις στραμμένες προς την άλλη, περίπου 2 πόδια μακριά. Το αεροπλάνο είναι κάθετο στις δύο βάσεις, τοποθετώντας το ένα χέρι στον ώμο κάθε βάσης. Ο παρατηρητής στέκεται πίσω από το αεροπλάνο. Σε όλη τη διάρκεια του ελιγμού, ο παρατηρητής θα πρέπει να έχει τα χέρια της σχεδόν αγγίζοντας τη μέση του ιπτάμενου και θα πρέπει να μετράει τους αριθμούς δυνατά σε περίπτωση που τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σταματήσουν να μετράνε.

Ξεκινήστε να μετράτε λέγοντας ότι ολόκληρη η ομάδα λέει “ένα”, καθώς οι βάσεις σκύβονται σε μισό καλαμάρι, μπαίνουν τους αγκώνες στις πλευρές τους και επεκτείνονται τα χέρια τους, παλάμες επάνω, με τα χέρια περίπου 2 ίντσες μεταξύ τους.

Πείτε “δύο”, καθώς το αεροπλάνο τοποθετεί μερικά από το βάρος του στους ώμους των βάσεων και τα βήματα στα χέρια μιας από τις βάσεις. Μετρήστε “τρία” καθώς ο πτητικός οδηγός βάζει το βάρος του σε αυτό το χέρι και πιέζει προς τα πάνω στους ώμους των βάσεων.

Μετρήστε “τέσσερα” καθώς ο αεροπλάνο βάζει το άλλο πόδι στο χέρι της άλλης βάσης. Ο αεροπλάνο θα πρέπει να σκύψει σε μια μερική οκλαδόν σε αυτό το σημείο.

Μετρήστε “πέντε”, καθώς οι βάσεις στέκονται από κοινού – μια βασική ποπ – κάνουν επαφή με τα μάτια και στηρίζοντάς τους για το επόμενο βήμα, το οποίο θα περιλαμβάνει το πιο σημαντικό “pop.

Μετρήστε το “έξι” καθώς οι βάσεις βουλιάζουν ταυτόχρονα σε μια χαμηλότερη οκλαδόν και στη συνέχεια μετρήστε “επτά” καθώς οι βάσεις ανοίγουν τα πόδια τους προς τα πάνω, ώστε να στέκονται με τα δύο πόδια ευθεία, ενώ παράλληλα ισιώνουν τους βραχίονες τους πάνω από το κεφάλι, Το αεροπλάνο σε ανυψωμένη θέση. Όταν κρατάτε το βάρος αυτού του αεροπλάνου, το ποπ βοηθά να στρατολογήσει τους ισχυρούς μύες των τετρακέφαλων και των γλουτιαίων για να πάρει το αεροπλάνο επάνω.

Μετρήστε “οκτώ”, καθώς ο πτητικός αεροπλάνο βάζει τα χέρια του σε υψηλό V a T ή σε άλλη θέση που ορίζει ο προπονητής. Ταυτόχρονα, ο παρατηρητής θα πρέπει να επεκτείνει τα χέρια του πάνω από το κεφάλι και να πιάσει έναν καρπό από κάθε βάση για να προσφέρει επιπλέον σταθερότητα.