Πώς να προπονήσεις ενώ είστε σε ketosis

Η κέτωση, η διατροφική κατάσταση όπου καίτε τα λιπαρά οξέα ως κύριο καύσιμο αντί για ζάχαρη, παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες κατά την προσπάθεια εξεύρεσης. Το γλυκογόνο, το προτιμώμενο καύσιμο για μυϊκές συσπάσεις, παραμένει σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς την παρουσία διαιτητικών υδατανθράκων. Οποιαδήποτε διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορεί να προκαλέσει την ικανότητά σας να προπονηθείτε, αλλά με μερικές τροποποιήσεις, μπορείτε να εκπαιδεύσετε με ένταση.

Εκπαίδευση

Ανυψώστε σε σύντομες, έντονες συνεδρίες. Η κατάρτιση αντίστασης παρέχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένου του μυϊκού κέρδους και της απώλειας λίπους, αλλά δεν απαιτεί συνεδρίες μαραθωνίου. Εάν εκπαιδεύετε για περισσότερο από μία ώρα στο γυμναστήριο, δεν εκπαιδεύετε αρκετά.

Εκπαιδεύστε με σύνολα χαμηλότερων επαναλήψεων. Διατηρήστε τα σετ σας σε 10 επαναλήψεις ή λιγότερα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσετε το βάρος, επιλέξτε ακόμα ένα βάρος που μπορείτε να ελέγξετε με ασφάλεια. Αν θέλετε περισσότερη ένταση, εκτελέστε περισσότερα σύνολα. Αυτό θα επιτρέψει στο εξαντλημένο γλυκογόνο σας, ή τα αποθέματα ζάχαρης να αναπληρώσετε ελαφρώς ανάμεσα σε σύνολα.

Εκτελέστε έντονη καρδιαγγειακή άσκηση. Η υποστήριξη της κατάρτισης αντοχής σε επίπεδο μαραθωνίου χωρίς υδατάνθρακες είναι εξαιρετικά δύσκολη. Εάν επιθυμείτε να τρέξετε τρία μίλια, αλλά η έλλειψη υδατανθράκων περιορίζει την απόδοσή σας, εκτελέστε την απόσταση σας με τρόπο διαστήματα. Εκτελέστε όσο μπορείτε, περπατήστε έως ότου ανακάμψετε, στη συνέχεια συνεχίστε με το ρυθμό σας. Αυτό μπορεί να αναπαραχθεί για οποιαδήποτε μορφή καρδιαγγειακής άσκησης.

Τρώτε μια μικρή ποσότητα υδατανθράκων μετά την προπόνηση. Μετά την προπόνηση σας, το σάκχαρο στο αίμα σας είναι εξαιρετικά χαμηλό και το σώμα σας θα μεταφέρει τα σάκχαρα που καταναλώνετε απευθείας στους μύες σας. Αυτό θα βοηθήσει να ξαναγεμίσετε το μυϊκό γλυκογόνο που κάνατε κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Περίπου 25 έως 50 γραμμάρια δεξτρόζης ή μαλτοδεξτρίνης είναι ιδανικά, αλλά ξεκινούν με μόνο 25 γραμμάρια και καθορίζουν την επίδραση στη διατροφή σας.

Καταναλώστε μια μικρή ποσότητα πρωτεΐνης ορού γάλακτος με τους υδατάνθρακες σας μετά από μια προπόνηση. Εκτός από την καύση ζάχαρης, το σώμα σας θα σπάσει τα αμινοξέα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2007 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Journal of the International Society of Sports Nutrition”, ένας συνδυασμός πρωτεΐνης ορού γάλακτος και δεξτρόζης βελτίωσε την ανάκτηση και προήγαγε μυϊκή ανάπτυξη όταν καταναλώθηκε μετά την προπόνηση.