Πώς να προσαρμόσετε ένα πουκάμισο για μια γυναίκα

Τα μπλουζάκια των ανδρών μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε πουκάμισα προσαρμοσμένα για να ταιριάζουν στο σώμα μιας γυναίκας. Αυτό όχι μόνο μπορεί να σας εξοικονομήσει εκατοντάδες δολάρια κάθε χρόνο, αλλά τα πουκάμισα που μπορεί να έχουν παραβλεφθεί λόγω του σχήματος και του μεγέθους τους μπορούν να μετατραπούν σε θηλυκά μπλούζες που είναι τέλεια για να φορέσουν στην εργασία ή ένα πάρτι. Με λίγη υπομονή, αυτά τα ευρήματα αποθηκευτικών αποθεμάτων μπορούν να μετατραπούν σε τοποθετημένα μπλουζάκια που ταιριάζουν απόλυτα στα περιγράμματα του σώματός σας.

Στενίζοντας τους ώμους

Βάλτε το πουκάμισο πάνω. Με την κιμωλία της ραπτικής σας, σε αντίθεση με το πουκάμισό σας, σημειώστε το άκρο του ώμου σας. Αυτό θα είναι όπου η νέα σας ραφή ώμου θα ξεκινήσει.

Αφαίρεση τσέπες και προσθήκη βεγγαλικών

Ακολουθώντας τη γραμμή της αρχικής ραφής βραχίονα, σχεδιάστε μια καμπύλη γραμμή από τη νέα ραφή ώμου σας κάτω από τη μασχάλη του πουκάμισου σας.

Στενίζοντας το Bodice και τα μανίκια

Διπλώστε το πουκάμισό σας στη μέση στο κέντρο και κόψτε κατά μήκος της καμπύλης γραμμής που μόλις δημιουργήσατε, ώστε να κόβετε και τα δύο μανίκια ταυτόχρονα.

Γυρίστε το πουκάμισο και τα μανίκια προς τα έξω και πιάστε τα μανίκια πίσω στο πουκάμισο, αφήνοντας ένα επίχρισμα ραφής μισής ίντσας. Θα υπάρχει μια μικρή τρύπα στη μασχάλη του πουκάμισου λόγω της διαφοράς μεγέθους μεταξύ των τρυπών του μανικιού και του μπούστο. Αυτό θα διορθωθεί αργότερα. Προσπαθήστε να κρατήσετε την τρύπα όσο το δυνατόν μικρότερη.

Δεξί πλευρές μαζί, ράψτε τη νέα ραφή βραχίονα σας χρησιμοποιώντας μια ευθεία βελονιά, αφήνοντας ένα επίχρισμα ραφής μισής ίντσας.

Για να προσθέσετε σχήμα στο πουκάμισό σας, θα χρειαστεί να προσθέσετε βελάκια. Αφαιρέστε τις τσέπες χρησιμοποιώντας το ρακόρ ραφής για να αποκολλήσετε τα βελονιά. Γυρίστε το πουκάμισο προς τα έξω και τοποθετήστε το.

Με την κιμωλία σας, σημειώστε μια διαγώνια γραμμή που εκτείνεται από κάτω από την προτομή προς την πλευρά του πουκάμισου. Το υψηλότερο τμήμα της γραμμής πρέπει να ξεκινά κάτω από την προτομή, με κλίση περίπου σε γωνία 45 μοιρών.

Αφαιρέστε το πουκάμισο. Χρησιμοποιώντας ένα χάρακα, καθαρίστε τη γραμμή βελάκι που έχετε δημιουργήσει, βεβαιωθείτε ότι η γραμμή εκτείνεται μέχρι την πλευρική ραφή του πουκάμισου.

Διπλώστε το πουκάμισο στο μισό, έτσι ώστε οι κιμωλίες να μεταφερθούν στην αντίθετη πλευρά του πουκάμισου. Και πάλι, χρησιμοποιώντας χάρακα και κιμωλία, καθαρίστε τη γραμμή και σημειώστε την καθαρά.

Κολλήστε τα βελάκια. Χρησιμοποιώντας μια ευθεία βελονιά, ράψτε στη θέση του. Το βελάκι πρέπει να είναι κατά προσέγγιση 2 εκατοστά στην ευρύτερη του θέση.

Κόψτε το πλεόνασμα υλικού από τη γραμμή βελάκι με ψαλιδωτά ψαλίδια. Πατήστε τις ραφές ανοικτές.

Βάλτε το πουκάμισο στο εσωτερικό. Σημειώστε πού πρέπει να είναι η νέα σας μασχάλη, καθώς και η μέση της μέσης σας.

Αφαιρέστε το πουκάμισο. Σχεδιάστε μια γραμμή με την κιμωλία από τη μασχάλη στη μανσέτα. Αυτή θα είναι η νέα ραφή σας.

Από τη μασχάλη, σχεδιάστε μια ελαφρώς καμπύλη γραμμή (που μπαίνει στη μέση) στο στρίφωμα του πουκάμισου σας. Αυτή θα είναι η νέα ραφή σας. Επαναλάβετε και για τις δύο πλευρές του πουκάμισου.

Χρησιμοποιώντας μια ευθεία βελονιά, ράψτε κατά μήκος των γραμμών κιμωλίας, σχηματίζοντας το νέο σας χέρι και τις πλευρικές ραφές.

Ράψτε μια ζιγκ ζαγκ βελονιά μισή ίντσα δίπλα από την ευθεία βελονιά στο εξωτερικό του πουκάμισου για να αποφευχθεί η φθορά. Κόψτε το πλεονάζον υλικό.

Το πουκάμισο είναι έτοιμο να φορέσει.