Πώς να τίναξε με επιγονατίδα χονδρομαλακία

Η επιγονατίδα χονδρομαλακία είναι μια μαλάκυνση ή διάσπαση του χόνδρου κάτω από το γόνατο, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται συχνότερα σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες και χαρακτηρίζεται από ευαισθησία στο γόνατο, πόνο στο γόνατο και αίσθηση λείανσης όταν το γόνατο κάμπτεται. Ενώ η ανάπαυση συνιστάται συχνά με επιγονατίδα chondromalacia, υπάρχουν ενέργειες που μπορείτε να πάρετε για να επιτρέψετε στον εαυτό σας να τρέξιμο χωρίς πόνο καθώς αναρρώνετε.

Συμβουλευτείτε γιατρό. Βεβαιωθείτε ότι τα συμπτώματά σας είναι χονδρομαλακία και όχι μια πιο σοβαρή κατάσταση, όπως δακρύρροια χόνδρου ή συνδέσμων. Μια φυσική εξέταση, το ιατρικό ιστορικό και οι ακτίνες Χ μπορούν να βοηθήσουν στη διάγνωση της χονδρομαλακίας και να αποκλείσουν άλλες συνθήκες.

Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας. Ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει λίγες εβδομάδες ανάπαυσης, αντιφλεγμονώδη φάρμακα και φυσική θεραπεία. Βοηθήστε να αποφύγετε μελλοντικές περιπτώσεις επιγονατιδικής χονδρομαλακίας με ένα πρόγραμμα ενίσχυσης γόνατος, κάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δουλέψετε το hamstring σας και τα τετρακέφαλα επίσης.

Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τη χρήση ιμάντα επιγονατίδας. Χρησιμοποιήστε αυτό το μικρό στήριγμα ενώ τρέχετε για να βοηθήσετε να τοποθετήσετε το γόνατό σας σωστά και να μειώσετε την πίεση στο γόνατο.

Επενδύστε σε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια. Η Αμερικανική Ακαδημία Υποδιατρικής Αθλητικής Ιατρικής υποδεικνύει ότι τα παπούτσια πρέπει να είναι κατάλληλα για τη ρουτίνα σας για τζόκινγκ, το έδαφος που τρέχετε, το σωματικό σας βάρος και το είδος των ποδιών σας. Τα παπούτσια πρέπει να έχουν επαρκή απορρόφηση των κραδασμών, να ταιριάζουν άνετα στα τακούνια και να έχουν αρκετό χώρο στο μέτωπο για να επιτρέπουν την περιπλάνηση των ποδιών.

Χρησιμοποιήστε μια υποστήριξη καμάρας. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τη χρήση υποστήριξης αψίδας στα παπούτσια σας. Οι υποστηρίξεις του τόξου μπορούν να βοηθήσουν στην περαιτέρω μείωση των κραδασμών και στη μείωση του στρες στα γόνατά σας. Οι υποστηρίξεις του Arch μπορούν να αγοραστούν με ιατρική συνταγή ή με μετρητή.

Αλλάξτε το έδαφος τζόκινγκ. Μεταβείτε σε μια πιο ήπια επιφάνεια για να προστατέψετε τα γόνατά σας. Δοκιμάστε ένα διάδρομο, ακολουθήστε ή τρέξτε σε δασωμένα μονοπάτια.

Χαλαρώστε τον εαυτό σας πίσω στη λειτουργία αργά. Η Εθνική Ακαδημία Αθλητιατρικής συστήνει την αύξηση του εκπαιδευτικού σας καθεστώτος σε ποσοστό 10% την εβδομάδα. Εάν κανονικά τρέξατε δύο μίλια την ημέρα πριν από τη διάγνωση, ξεκινήστε από τα δύο δέκατα ενός μιλίου και προσθέστε επιπλέον δύο δέκατα κάθε εβδομάδα.