Πώς να φτιάξετε τα αποξηραμένα ψάρια

Κάνετε τα αποξηραμένα ψάρια τραχύ για ένα θρεπτικό και γρήγορο σνακ όταν είστε κάμπινγκ, πεζοπορία ή ακόμα και απλά πηγαίνετε στο σχολείο. Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​ψάρι που δεν ήταν κατεψυγμένο για την υψηλότερη ποιότητα. Το ψάρι είναι το καλύτερο όταν είναι φτιαγμένο με άπαχο ψάρι · μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιπαρά είδη ψαριών, αλλά αυτό θα αποθηκευτεί μόνο για περίπου μια εβδομάδα. Pickerel, χάλιμπατ, τσίλι, πέστροφα, ριγέ μπάσο, κόκκινο snapper, σόλα, lingcod και rock cod είναι μερικοί τύποι άπαχου ψαριού για να διαλέξετε. Μπορείτε να στεγνώσετε τα ψάρια είτε σε αφυγραντήρα είτε στον φούρνο σας.

Στο αφυγραντήρα

Κόψτε τα φιλέτα ψαριού σε λωρίδες πάχους 1/4 έως 3/8 ίντσας και τα βάζετε σε ένα ταψί. Κάντε τις ταινίες περίπου το ίδιο μέγεθος ώστε να στεγνώσουν ομοιόμορφα.

Στο ΦΟΥΡΝΟ

Καλύψτε τις ταινίες ψαριών με μαρινάδα 1 1/2 έως 2 κουταλιές της σούπας. Αλάτι ανά λίβρα ψαριού, καρυκεύματα της επιλογής σας και 1/4 φλιτζάνι νερό. Το άλας είναι σημαντικό επειδή εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηριδίων στα ψάρια κατά τη διαδικασία ξήρανσης. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα ή συνδυασμό μαύρου πιπεριού, πιπέρι καγιέν, εστραγκόν, βασιλικό, μαϊντανό, κύμινο, κάρυ ή άλλα βότανα και μπαχαρικά. Μαρινάρετε τα ψάρια για τέσσερις με οκτώ ώρες στο ψυγείο για να απορροφήσουν τα ψάρια τις γεύσεις.

Πάρτε κάθε λουρίδα ψαριών, αφήστε τη μαρινάδα να ξεραθεί από την ταινία και βάλτε την ταινία στους δίσκους αφυδάτωσης. Εκτελέστε αυτό το βήμα για κάθε κομμάτι ψαριού, χωρίς να επικαλύπτετε τις λωρίδες.

Στεγνώστε τις ταινίες ψαριών στον αφυγραντήρα στους 160 βαθμούς Fahrenheit έως ότου είναι σταθερό, στεγνό και εύκαμπτο. Θα χρειαστούν περίπου 10 ώρες, αλλά εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, όπως η υγρασία του αέρα, το πάχος των λωρίδων και η ποσότητα των ψαριών στον αφυγραντήρα, που μπορεί να επιταχύνει ή να επιβραδύνει τη διαδικασία ξήρανσης. Εάν βλέπετε κάποια υγρασία στα ψάρια, θα πρέπει να συνεχίσετε να το στεγνώνετε, αλλά εάν το ψάρι καταρρέει όταν το λυγίζετε, το έχετε στεγνώσει για πολύ καιρό.

Ακολουθήστε τα βήματα 1 και 2 στο τμήμα 1 για να κόψετε και να μαριναρίσετε τις λωρίδες ψαριών. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις λουρίδες των ψαριών στην κορυφαία σχάρα του φούρνου αφού το λιπάνετε. Τοποθετήστε ένα φύλλο μπισκότων ή φύλλο κασσίτερου στο κατώτατο πλαίσιο του φούρνου για να διατηρήσετε το φούρνο καθαρό.

Ρυθμίστε το φούρνο στους 145 βαθμούς Φαρενάιτ. Εάν ο φούρνος σας δεν φτάσει σε αυτό το χαμηλό επίπεδο, ρυθμίστε τον στην ελάχιστη θερμοκρασία και κρατήστε την πόρτα σπασμένη.

Στεγνώστε το ψάρι για δύο ώρες, στη συνέχεια γυρίστε τη θερμοκρασία κάτω σε 130 μοίρες μέχρι να γίνει το ψάρι η σωστή συνέπεια, όπως περιγράφεται στην ενότητα 1, βήμα 4.