Πώς να χάσετε βάρος εάν βρίσκεστε σε αναπηρική καρέκλα

Εκατομμύρια Αμερικανοί, νέοι και ηλικιωμένοι, αγωνίζονται να χάσουν βάρος. Η απώλεια βάρους είναι ένα προσωπικό ταξίδι που απαιτεί πειθαρχία στους τομείς τόσο της διατροφής όσο και της άσκησης. Οι άνθρωποι σε αναπηρικά αμαξίδια έχουν μια πρόσθετη πρόκληση, δεδομένου ότι δεν μπορούν να κινηθούν όσο το σώμα τους όσο οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν. Η περιορισμένη κίνηση σώματος μειώνει τις επιλογές που έχει ένα άτομο από την άποψη της άσκησης και μπορεί να μειώσει και τα κίνητρά του. Είναι ακόμα πολύ δυνατό για τους ανθρώπους σε αναπηρικά καροτσάκια να χάσουν βάρος, αλλά πρέπει να κάνουν λίγη επιπλέον προσπάθεια στη διαδικασία.

Κόψτε τις θερμίδες χρησιμοποιώντας τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά αντί για επεξεργασμένα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και υψηλής θερμιδικής αξίας. Μια λίβρα ισούται με 3.500 θερμίδες. Επομένως, για να χάσετε βάρος, πρέπει είτε να μειώσετε την θερμιδική πρόσληψη είτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Η κατανάλωση 500 λιγότερων θερμίδων την ημέρα θα σας βοηθήσει να χάσετε 1 λίβρα την εβδομάδα. Με την περικοπή του λίπους στη διατροφή σας, θα καταναλώνετε αυτόματα λιγότερες θερμίδες, αφού το λίπος περιέχει περισσότερες θερμίδες ανά γραμμάριο από τους υδατάνθρακες ή τις πρωτεΐνες. Προσπαθήστε να αλλάξετε από πλήρες γάλα σε γάλα 1 τοις εκατό για να κόψετε μια σημαντική ποσότητα θερμίδων. Η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών και λιγότερο επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό ή υψηλό περιεχόμενο αέρα θα σας βοηθήσουν να νιώσετε πληρέστερα, χωρίς να προσθέσετε πάρα πολλές θερμίδες. Δοκιμάστε σούπες με βάση το ζωμό ή ποπ κορν για να προωθήσετε ένα αίσθημα πληρότητας.

Επιλέξτε να πιείτε νερό αντί για χυμό ή σόδα. Τα ποτά που περιέχουν θερμίδες γενικά δεν προάγουν την αίσθηση πληρότητας. Μπορείτε να πίνετε ένα ή δύο ποτήρια γάλακτος χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά την ημέρα, καθώς είναι υψηλό σε ασβέστιο για την υγεία των οστών. Κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, προσπαθήστε να φέρετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό παντού. Με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνετε πάντα ενυδατωμένοι και θα αντισταθείτε στην επιθυμία να πίνετε ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Διατηρήστε την κινητικότητά σας και καίτε τις θερμίδες με το να βγείτε από το σπίτι και να γυρίσετε όπου πρέπει να πάτε. Όσο περισσότερο κάθεστε στο σπίτι ακίνητο, τόσο λιγότερες θερμίδες καίνε. Εάν πρέπει να πάτε στο κατάστημα, δοκιμάστε να γυρίσετε μόνοι σας αντί να ζητήσετε από κάποιον να σας πάει. Χρησιμοποιώντας την αναπηρική σας καρέκλα για να μετακινηθείτε, χρησιμοποιείτε τους μυς στα χέρια σας και καίει θερμίδες.

Αγοράστε μια σειρά DVD γυμναστικής που ειδικεύονται σε ασκήσεις αναπηρικών πολυθρόνων. Το “Sit and Be Fit” είναι μια συγκεκριμένη σειρά βίντεο που έχει σχεδιαστεί για άτομα με αναπηρίες. Ο επίσημος ιστότοπος εξηγεί ότι αυτά τα 30 λεπτά βίντεο ενισχύουν πολλά διαφορετικά μέρη του σώματος. Κάνετε όσο το δυνατόν ή όσο λίγο μπορείτε, το σημαντικό είναι να βάζετε την προσπάθεια. Προσπαθήστε να εργαστείτε σε ένα πρόγραμμα άσκησης αναπηρικής πολυθρόνας τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα. Μπορεί επίσης να μπορείτε να νοικιάσετε δωρεάν αυτά τα DVD ή τα βίντεο από την τοπική βιβλιοθήκη σας.