Πώς να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φύλλα stevia

Τα φύλλα από το φυτό stevia είναι ένα γλυκαντικό χαμηλής θερμιδικής αξίας με σακχαρώδη διαβήτη που είναι 100 έως 300 φορές πιο γλυκό από τη σακχαρόζη. Η Στέβια καταναλώνεται σε όλο τον κόσμο και δεν έχει καμία ανησυχία για την ασφάλεια όσον αφορά τη χρήση της, σύμφωνα με το Drugs.com. Είναι μια ζώνη 9 αιώνιο βότανο, ιδανικό για το παράθυρό σας. Αγοράστε το φυτό ως δενδρύλλιο και χρησιμοποιήστε τα φρέσκα φύλλα από το φυτό ή τα στεγνώστε για μεταγενέστερη χρήση.

Φρέσκα φύλλα

Πιέστε 1 έως 4 φύλλα από την κορυφή ενός υποκαταστήματος για να γλυκάνετε ένα φλιτζάνι τσάι. Η λήψη φύλλων από την κορυφή θα ενθαρρύνει την πλευρική ανάπτυξη και ένα φυτό bushier.

Σκόνη ξηρού φύλλου

Αποκτήστε τα φρέσκα φύλλα μαζί με την τσάντα τσαγιού σας σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.

Stevia σιρόπι

Μασήστε δύο φρέσκα φύλλα για να περιορίσετε τους πόθους της ζάχαρης. Η γλυκιά γεύση θα παραμείνει στο στόμα σας για μια ώρα.

Στεγνώστε ξεχωριστά φύλλα ανάμεσα σε φύλλα χαρτοπετσέτας. Όταν μπορείτε να θρυμματίσετε το φύλλο εύκολα, είναι πλήρως αποξηραμένα.

Κόψτε ολόκληρα κλαδιά από το φυτό. Κρεμάστε το κλαδί ανάποδα σε μια σκοτεινή, δροσερή περιοχή μέχρι να στεγνώσει τα φύλλα.

Αλέστε τα στεγνά φύλλα με κονίαμα και γουδοχέρι μέχρι να έχετε μια λεπτή σκόνη. Χρησιμοποιήστε τη σκόνη για να γλυκάνετε δημητριακά πρωινού, ποτά ή χρησιμοποιήστε το για ψήσιμο. Τα ξηρά φύλλα είναι πιο γλυκά από φρέσκα και ένα κουταλάκι του γλυκού είναι ίσο με τη γλυκύτητα των 10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρης.

Βράζουμε δύο φλιτζάνια απεσταγμένου νερού. Προσθέστε 1 κουτ. Της ξηρής σκόνης φύλλων σας και μειώστε τη θερμοκρασία σε ένα σιρόπι.

Το σιγοβράζουμε το μίγμα μέχρι να μειωθεί και να παχυνθεί με τη σύσταση του σιροπιού.

Στρώνετε το σιρόπι μέσα από ένα τυροκομείο αφού κρυώσει. Το “Stevia Cookbook” του Ray Sahelian συνιστά να αποθηκεύσετε το σιρόπι στο ψυγείο για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής.