Πώς να χυμό αβοκάντο

Πουρές αβοκάντο είναι καλό για περισσότερο από ακριβώς guacamole. Η κρεμώδη υφή και η πλούσια γεύση τους είναι τέλεια για τη δημιουργία σάλτσας ζυμαρικών ή ακόμη και για χρήση ως διανομή σε τοστ, και αν ξεκινήσετε με το σωστό αβοκάντο, το mashing είναι ένα cinch. Δοκιμάστε ένα αβοκάντο με ιδιαίτερη βουτυρική συνέπεια, όπως ένα αβοκάντο Hass, και βεβαιωθείτε ότι είναι ώριμο. Όταν είναι έτοιμο να πλυθεί, θα πρέπει να είναι ελαφρώς απαλό όταν το αφήνετε ελαφρύ, και το πέλμα του στελέχους στο τέλος θα πρέπει να αναβοσβήνει.

Τοποθετήστε το αβοκάντο σας σε ένα ξύλο κοπής στο πλάι του και κρατήστε το στη θέση του με το μηδενικό χέρι σας, διατηρώντας τα δάκτυλα και τον αντίχειρά σας ασφαλισμένα μέσα. Με το κυρίαρχο χέρι, κόψτε το κατά μήκος. Όταν φτάσετε στο λάκκο, πηγαίνετε γύρω από αυτό με το άκρο του μαχαιριού σας αντί να κόβετε. Γυρίστε το αβοκάντο για να βεβαιωθείτε ότι κόβετε όλη την διαδρομή από πάνω προς τα κάτω.

Σηκώστε το αβοκάντο και κρατήστε το με τα δύο χέρια, με την περικοπή που κάνατε στη μέση. Περιστρέψτε τα δύο μισά προς αντίθετες κατευθύνσεις και θα ξεχωρίσουν με το λάκκο να παραμείνει σε ένα από αυτά.

Σκουπίστε το λάκκο με μια κουταλιά της σούπας για να το χαλαρώσετε, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το κουτάλι για να σκάψετε γύρω από αυτό και να το σκάσετε έξω. Κάνετε αυτό πάνω από τα σκουπίδια, δείχνοντας το λάκκο προς τα κάτω · μόλις χαθεί, μπορεί να βγει πιο γρήγορα από ό, τι περιμένετε.

Αφαιρέστε όλο το κρέας με το κουτάλι σας και ρίξτε το σε ένα μπολ μίξης. Μπορείτε να το χαλαρώσετε πρώτα, κόβοντας ένα κούμπωμα στα κρέατα με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια το βγάζετε έξω κατά μήκος των γραμμών.

Πιάστε λίγο φρέσκο ​​χυμό ασβέστη στο κρέας αβοκάντο στο μπολ σας. Τα αβοκάντο αρχίζουν να καφέ γρήγορα όταν εκτίθενται στον αέρα, αλλά ένα πασπαλίζισμα χυμού ασβέστης βοηθάει να παραμείνει φρέσκο ​​περισσότερο. Δεν θα χρειαστείτε περισσότερο από το μισό ή το ένα τέταρτο ενός ασβέστη.

Mash το αβοκάντο χρησιμοποιώντας είτε ένα πιρούνι ή ένα masher πατάτας. Η μάστιγα και η ανάδευση με ένα πιρούνι θα αφήσουν το κρέας σας αβοκάντο τσιπούρα, κάτι που κάποιοι προτιμούν για το guacamole τους. Ένας μασέρ πατάτας θα του δώσει μια ομαλότερη, πιο κρεμώδη συνέπεια, η οποία είναι καλύτερη ως συστατικό σε συνταγές ή ως εξάπλωση.