Πώς να ψητά το βόειο κρέας σε χυτοσίδηρο

Η χαμηλή θερμοκρασία και ο μακρύς χρόνος μαγειρέματος είναι ουσιώδεις για το βόειο κρέας. Το αργό ψήσιμο του βοείου κρέατος σε μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο αυξάνει την περιεκτικότητα σε σίδηρο του κρέατος για πρόσθετο μπόνους υγείας, αφού τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο μεταφέρουν τα μέταλλα σιδήρου σε οποιαδήποτε τρόφιμα μαγειρεμένα σε αυτό. Καφέ το βόειο κρέας ψημένο στο ελαιόλαδο πριν το ψήσουν, για να δώσει το κρέας μια κρούστα και να σφραγίσει τους χυμούς μέσα. Το ελαιόλαδο, μαζί με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουν γεύση στο κρέας. Το σίδερο είναι φούρνο και εστία ασφαλείας, οπότε πηγαίνει κατευθείαν από τον καυστήρα στο φούρνο για μαγειρική με ένα ταψί.

Αφαιρέστε το ψήσιμο από το ψυγείο μία έως δύο ώρες προτού σχεδιάσετε να το μαγειρέψετε για να φέρετε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Φαρενάιτ.

Θερμάνετε 1 κουταλιά της σούπας. Του ελαιόλαδου σε ένα χυτοσίδηρο πάνω σε ένα καυστήρα με καμινάδα που έχει ρυθμιστεί σε μέτρια φωτιά.

Πασπαλίζετε αλάτι και πιπέρι ομοιόμορφα και στις δύο πλευρές του ψητού και τρίψτε το στο κρέας.

Βάλτε το ψητό στη γλάστρα και καφέ κάθε πλευρά ομοιόμορφα. Γυρίστε το ψητό με ένα ζεύγος λαβίδων μόλις η πρώτη πλευρά γίνει καφετή. Χειριστείτε το ψητό με λαβίδες για να αποφύγετε την απώλεια οποιουδήποτε χυμού στο εσωτερικό του κρέατος.

Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι υγρού στο δοχείο για να δώσετε στο κρέας αρκετή υγρασία για να μαγειρέψετε.

Τοποθετήστε το καπάκι στο δοχείο από χυτοσίδηρο και βάλτε το δοχείο στο φούρνο.

Μαγειρέψτε το ψητό στο φούρνο για περίπου τρεις έως τέσσερις ώρες, ή μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό και να πέσει εύκολα εύκολα όταν το τρυπήσετε με ένα πιρούνι.