Σκωληκοειδής διατροφή

Τα γαϊδουράκια Littleneck είναι τα μικρότερα μύδια και συνήθως είναι τα πιο περιζήτητα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα SeafoodHealthFacts.org. Τα γαϊδουράκια Littleneck καλλιεργούνται στην ακτή του Ειρηνικού και, όπως και τα άλλα μύδια, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και αποτελούν καλή πηγή πρωτεΐνης. Γνωρίζοντας τα γεγονότα της διατροφής για τα αχιβάδες μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε πώς ταιριάζουν στην υγιεινή διατροφή σας.

Επιλογή χαμηλών θερμίδων

Αν παρακολουθείτε την θερμιδική σας πρόσληψη, τα μύδια καλαμάρια κάνουν μια καλή επιλογή, με 130 θερμίδες σε μια μερίδα μαγειρεμένου 3 ουγκιών. Συγκριτικά, το ίδιο μέρος του μαγειρεμένου κοτόπουλου λευκού κρέατος περιέχει 140 θερμίδες. Οι περισσότεροι Αμερικανοί καταναλώνουν ήδη περισσότερες θερμίδες από ό, τι χρειάζονται, σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Οδηγίες Διαιτησίας του 2010 για τους Αμερικανούς και βρίσκοντας τρόπους για να μειώσουν τις θερμίδες εδώ και εκεί μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε ή να διατηρήσετε ένα πιο υγιές βάρος.

Πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας

Με 22 γραμμάρια πρωτεΐνης σε μια μερίδα 3 ουγκιών, τα αχιβάδες είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη χρειάζεται να ποικίλει ανάλογα με την ηλικία και το φύλο, αλλά οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται 46 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα και οι άνδρες χρειάζονται 56 γραμμάρια την ημέρα. Μια μερίδα καλύπτει το 40 τοις εκατό ή περισσότερο των καθημερινών σας πρωτεϊνικών αναγκών. Επιπλέον, ως ζωική πηγή πρωτεΐνης, τα αχινοκέφαλα περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας.

Χαμηλό σε λιπαρά

Τα μύδια Littleneck είναι επίσης πολύ χαμηλά σε λιπαρά, στην πραγματικότητα, έχουν μικρότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά από το κοτόπουλο λευκού κρέατος και δεν περιέχουν κορεσμένα λιπαρά. Μια μερίδα 3 ουγκιών των μαγειρεμένων αχιβάδων περιέχει μόλις 2 γραμμάρια ολικού λίπους. Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας λίπους και κορεσμένων λιπαρών αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του 2010 για τους Αμερικανούς. Για να μειώσετε τον κίνδυνο, περιορίστε την πρόσληψη συνολικού λίπους σε 20 έως 35 τοις εκατό των θερμίδων και η συνολική σας πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών σε λιγότερο από 10 τοις εκατό των θερμίδων. Τα μύδια Littleneck μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε τη συνολική πρόσληψη λίπους και κορεσμένων λιπαρών.

Νάτριο και κάλιο

Τα μύδια Littleneck είναι φυσική πηγή νατρίου, αλλά παρέχουν και κάλιο. Ένα τμήμα 3 ουγγιών περιέχει 95 χιλιοστόγραμμα νατρίου και 530 χιλιοστόγραμμα καλίου. Η υψηλή πρόσληψη νατρίου αυξάνει την αρτηριακή πίεση και θα πρέπει να περιορίσετε την ημερήσια πρόσληψη σε λιγότερο από 2.300 χιλιοστόγραμμα ή λιγότερο από 1.500 χιλιοστόγραμμα εάν έχετε ήδη υψηλή αρτηριακή πίεση. Το κάλιο στα τρόφιμα, ωστόσο, μειώνει τις επιδράσεις του νατρίου στην αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του 2010 για τους Αμερικανούς. Θα πρέπει να στοχεύσετε για 4.700 χιλιοστόγραμμα καλίου την ημέρα.

Τα μύδια Littleneck είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α και C, καθώς και σιδήρου, με 10, 30 και 130 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας, αντίστοιχα, σε μια μερίδα 3 ουγκιών. Τα μύδια μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να ικανοποιήσετε τις καθημερινές ανάγκες σας σε ασβέστιο. Η βιταμίνη Α είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη που είναι σημαντική για τα μάτια και την ανοσοποιητική υγεία. Η υδατοδιαλυτή βιταμίνη C βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού σας να καταπολεμά τις λοίμωξεις και βοηθά επίσης στην επούλωση των τεμαχίων. Ο σίδηρος μεταφέρει οξυγόνο από τους πνεύμονές σας στο υπόλοιπο σώμα σας και η μη ικανοποιητική δίαιτά σας μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία.

Βιταμίνες και Ορυκτά