Τη διατροφή του κνήκου αρνιού

Το στέλεχος αρνιού, όπως πολλά κρέατα, είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Παρέχει επίσης πολλά μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, ιδιαίτερα ορισμένες βιταμίνες Β, όπως η βιταμίνη Β12. Όλες οι παρακάτω τιμές είναι για 3 oz. Από κορμό αρνιού, κομμένο σε λίπος 1/8 ίντσας. Τα ποσοστά πρόσληψης αναφοράς διατροφής (DRI) είναι για ενήλικες κάτω των 50 ετών.

Θερμίδες

Μια μερίδα κνήκου αρνιού περιέχει 184 θερμίδες. Καμία από αυτές τις θερμίδες δεν προέρχεται από υδατάνθρακες. Δεν υπάρχουν επίσης φυτικές ίνες στο κορμό του αρνιού.

Πρωτεΐνη

Ένα 3 oz. Η μερίδα του κρέατος αρνιού περιέχει 22,7 g πρωτεΐνης. Αυτό είναι το 49% του DRI για τις γυναίκες και το 41% ​​του DRI για τους άνδρες. Αυτή η πρωτεΐνη αποτελείται από 18 διαφορετικά αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων αμινοξέων. Επειδή περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, το κορμό του αρνιού είναι μια πλήρης πρωτεΐνη. Το κορμό του αρνιού είναι ιδιαίτερα υψηλό στην βασική αμινοξική λυσίνη, παρέχοντας 17 τοις εκατό του συνιστώμενου ποσού ανά ημέρα. Η λυσίνη πιστεύεται ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Λίπος

Ένα 3 oz. Η σερβίρισμα του κρέατος αρνιού περιέχει 8,7 g λίπους. Το λίπος αυτό αποτελείται από 3,9 g κορεσμένου λίπους, 4,1 g μονοακόρεστου λίπους και 7 g πολυακόρεστου λίπους. Αυτό το 3 oz. Το σερβίρισμα περιέχει επίσης 76 mg χοληστερόλης, που είναι περισσότερο από 25 τοις εκατό του μέγιστου συνιστώμενου ποσού ανά ημέρα.

Μεταλλικά στοιχεία

Το στέλεχος του αρνιού είναι πλούσια πηγή πολλών ορυκτών. Ένα 3 oz. Που εξυπηρετούν προμήθειες το 50 τοις εκατό της DRI του ψευδαργύρου για τις γυναίκες και το 36 τοις εκατό του ψευδαργύρου για τους άνδρες. Περίπου το 46% του DRI για σελήνιο παρέχεται από 3 oz. Από κορμό αρνιού. Μία μερίδα προμηθεύει επίσης 24% του DRI για τον φώσφορο και 14% για το κάλιο. Για τις γυναίκες, 3 oz. Από το στέλεχος αρνιού παρέχει 9 τοις εκατό του DRI για το σίδερο · για τους άνδρες, 3 ουγκιά. Παρέχει 21 τοις εκατό του DRI για το σίδηρο.

Ενώ το κέλυφος αρνιού δεν περιέχει βιταμίνη C ή Α, παρέχει αρκετές βιταμίνες Β. Ένα 3 oz. Εξυπηρετώντας το 20% περίπου του DRI για τη ριβοφλαβίνη. Παρέχει επίσης το 35% του DRI για τη νιασίνη για τους άνδρες και το 40% για τις γυναίκες. Αυτό το ίδιο 3 oz. Το σερβίρισμα παρέχει 10 τοις εκατό ή περισσότερο του DRI τόσο για το παντοθενικό οξύ όσο και για τη βιταμίνη Β6. Τέλος, μία δόση άπαχου κρέατος με 3 κούπες παρέχει σχεδόν όλη τη βιταμίνη Β12 για ενήλικες σε μία ημέρα, με τα 2,28 mcg να παρέχουν το 95% του DRI. Η βιταμίνη Β12 είναι σημαντική για τον μεταβολισμό και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη συγκεκριμένων τύπων αναιμίας.

Βιταμίνες