Χυμό νηστείας και εγκυμοσύνη

Ο χυμός των ανθρώπων είναι γρήγορος για διάφορους λόγους, όπως η απώλεια βάρους, η αύξηση της ενέργειας ή η αποτοξίνωση. Παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε υποβαθμισμένο και λίγο βαρύ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε γρήγορα ένα χυμό. Η διατροφή σας πρέπει να γεμίσει με αρκετά θρεπτικά συστατικά για να στηρίξει όχι μόνο την υγεία σας, αλλά και το αυξανόμενο μωρό σας.

Σχετικά με τη χυμώδη νηστεία

Ένας γρήγορος χυμός θεωρείται μια διατροφή μανίας, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ Ιατρικό Κέντρο, και χρησιμοποιείται συνήθως για την απώλεια βάρους. Η απώλεια βάρους δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λέει η Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας. Σε ένα χυμό γρήγορα, αποβάλλετε τα στερεά τρόφιμα από τη διατροφή σας και παίρνετε όλη τη διατροφή σας από χυμούς φρούτων και λαχανικών. Το μήκος της διατροφής ποικίλλει: μπορεί να διαρκέσει μία ημέρα, λίγες ημέρες ή αρκετές εβδομάδες.

Διατροφή εγκυμοσύνης

Η δίαιτα και η επαρκής αύξηση βάρους και οι δύο παράγοντες σε μια υγιή εγκυμοσύνη. Όταν είστε έγκυος, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι τρώτε αρκετές θερμίδες για να υποστηρίξετε ένα υγιές κέρδος βάρους και επαρκή ανάπτυξη του μωρού, που κυμαίνεται από 2.200 θερμίδες έως 2.800 θερμίδες, σύμφωνα με το AND. Εκτός από τη λήψη αρκετών θερμίδων, πρέπει επίσης να σιγουρευτείτε ότι τρώτε μια ποικιλία τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων για να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά που τόσο εσείς όσο και το μωρό σας χρειάζεστε. Αυτό σημαίνει όχι μόνο φρούτα και λαχανικά, αλλά και σπόροι, άπαχες πηγές πρωτεϊνών, όπως πουλερικά, τόφου και φασόλια και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά ή μη λιπαρά.

Εγκυμοσύνη και χυμός νηστείας

Ένας γρήγορος χυμός θεωρείται δίαιτα λιμοκτονίας, σύμφωνα με την UPMC. Οι θερμίδες για το γεύμα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την επιλογή του χυμού · μπορεί να είναι τόσο χαμηλές όσο 1.000 θερμίδες την ημέρα, κάτι που δεν αρκεί για μια έγκυο γυναίκα. Επιπλέον, η δίαιτα εξαλείφει τις περισσότερες ομάδες τροφίμων, καθιστώντας πολύ δύσκολη για σας να πάρετε όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεστε για να υποστηρίξετε μια υγιή εγκυμοσύνη. Ως δίαιτα εξαιρετικά χαμηλών θερμίδων, ένας γρήγορος χυμός μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε πιο κουρασμένοι και να προκαλέσετε ζάλη.

Υγιεινή αποσκλήρυνση ενώ είναι έγκυος

Μπορείτε να συμπεριλάβετε χυμούς φρούτων και λαχανικών ως μέρος του σχεδίου υγιεινής διατροφής σας. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το είδος του χυμού που πίνετε. Οι έγκυες γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο τροφικής νόσου και πρέπει να πίνουν μόνο χυμό που έχει παστεριωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι θερμαίνεται για να σκοτώσει οποιαδήποτε επιβλαβή βακτήρια, συνιστά η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Μπορείτε να βρείτε παστεριωμένο χυμό στο ψυγμένο ή κατεψυγμένο τμήμα ενός καταστήματος παντοπωλείου, οπότε δεν σημαίνει φρέσκο ​​χυμό από την τοπική αγορά του αγρότη ή το χυμό μπαρ.