Χωρίς υποκατάστατα κρέμας χωρίς λακτόζη

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την αδυναμία διάσπασης της ζάχαρης που βρίσκεται στο γάλα – λακτόζη – λόγω των χαμηλών επιπέδων της λακτάσης στο λεπτό έντερο. Εάν είστε λακτόζη – δυσανεξία, αλλά απολαύστε την κρέμα μερικές φορές ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια συνταγή που απαιτεί κρέμα γάλακτος, πολλές επιλογές χωρίς λακτόζη είναι διαθέσιμες.

Επικράτηση

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι κοινή και, όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας του Τέξας / Διατροφή, ο επιπολασμός της ποικίλλει ανάλογα με τον αγώνα. Περίπου το 25% του πληθυσμού του Καυκάσου στις Η.Π.Α. πιστεύεται ότι πάσχει από δυσανεξία στη λακτόζη, ενώ στους ιθαγενείς Αμερικανούς, Ασιάτες – Αμερικανούς και Αφροαμερικανούς πληθυσμούς, ο επιπολασμός μπορεί να φτάσει το 90%. Εάν τα άτομα αυτά καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα που περιέχουν λακτόζη, μπορεί να υποφέρουν από κοιλιακό άλγος, κράμπες και διάρροια.

Τύποι

Το πεντανόστιμο tofu έχει μια συνοχή παρόμοια με εκείνη της ελαφριάς κρέμας. Μια άλλη επιλογή είναι η χρήση ενός μείγματος γάλακτος σόγιας ή ρυζιού και λιωμένης μαργαρίνης ή ελαίου χωρίς γαλακτοκομικά, όπως εξαιρετικά ελαφρύ ελαιόλαδο. Ανάλογα με την αναλογία, αυτό το μείγμα μπορεί να χρησιμεύσει ως υποκατάστατο ελαφριάς ή βαριάς κρέμας. Η κρέμα καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο ή καθαρισμένο μεσαίο σταθερό ή σκληρό tofu.

Χρήσεις

Το πυκνό tofu, το μεταξωτό tofu και η κρέμα καρύδας μπορούν να αντικατασταθούν από ελαφριά ή βαριά κρέμα με αναλογία 1: 1 σε συνταγές. Για να αντικαταστήσετε το γάλα σόγιας ή ρυζιού με τη λιωμένη μαργαρίνη ή το ελαφρύ ελαιόλαδο χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα, χρησιμοποιήστε μια αναλογία γάλακτος σε μαργαρίνη ή λάδι 3: 1. Για να αντικαταστήσετε αυτό το μείγμα για βαριά κρέμα, χρησιμοποιήστε μια αναλογία 2: 1. Τα ελαφρά υποκατάστατα κρέμας είναι κατάλληλα για χρήση σε σάλτσες, όπως σάλτσες κρέμας ζυμαρικών. Βαριά υποκατάστατα κρέμας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για ένα επιδόρπιο, όπως μους σοκολάτας.

Σκέψεις

Το token Silken πρέπει να καθαριστεί σε έναν επεξεργαστή τροφίμων για καλύτερα αποτελέσματα · η ανάμιξη με το χέρι μπορεί να οδηγήσει σε ένα άμορφο προϊόν. Επίσης, ενώ τα βαρύ υποκατάστατα κρέμας εργάζονται για συνταγές και σε σάλτσες κρέμας, δεν μαστίζουν σαν πραγματική βαριά κρέμα. Έτσι, δεν λειτουργούν καλά ως αντικαταστάσεις για την κτυπώντας κρέμα ως επιδόρπιο επιδόρπιο. Γεύση είναι επίσης μια παρατήρηση: Το γάλα σόγιας έχει μια ελαφρώς καρυδιού γεύση, ενώ η κρέμα καρύδας έχει μια ήπια γεύση καρύδας.

Κίνδυνοι

Ενώ το ρύζι και το ρύζι είναι σχετικά χαμηλής ποιότητας αλλεργιογόνα προϊόντα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Wellness, τα προϊόντα σόγιας και σόγιας είναι μεταξύ των επτά πιο κοινών αλλεργιογόνων τροφίμων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η καρύδα είναι επίσης συχνό αλλεργιογόνο για τα τρόφιμα. Εάν είστε αλλεργικοί σε γαλακτοκομικά προϊόντα, προσέξτε όταν υποκαθιστάτε ελαφριά ή βαριά κρέμα με προϊόντα σόγιας ή καρύδας, καθώς αυτά είναι επίσης κοινά τροφικά αλλεργιογόνα.