Kickboxing μαθήματα για αρχάριους

Η εκμάθηση πώς να γροθιάσετε και να κλωτσήσετε κάποιον στο κεφάλι μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία, αν και δεν είναι ο τρόπος που μπορεί να σκεφτείτε. Το Kickboxing αυξάνεται σε δημοτικότητα μεταξύ των ενθουσιωδών γυμναστηρίων και των πολεμικών καλλιτεχνών, αλλά μπορεί να είναι τόσο εκφοβιστικό όσο είναι φυσικά απαιτητικό. Το να γνωρίζεις τι να περιμένεις θα διευκολύνει να συνηθίσεις σε νέες τεχνικές και τρόπους να κάνεις πράγματα.

Τύποι Kickboxing

Το Kickboxing μπορεί να αναφέρεται σε διάφορα αγωνιστικά μαχητικά. Το πιο κοινό είναι το ελεύθερο kickboxing, το οποίο προέρχεται από καράτε. Συνδυάζει γροθιές πυγμαχίας και κλωτσιές καράτε. Άλλα στυλ περιλαμβάνουν sanshou, το οποίο επίσης επιτρέπει ρίψεις και είναι η αθλητική μορφή του kung fu. Το Muay Thai είναι από την Ταϊλάνδη και περιλαμβάνει απεργίες γόνατος και αγκώνα. Το γαλλικό savate είναι γνωστό για την γρήγορη και ακριβή κλωτσιά του. Υπάρχει επίσης cardio kickboxing, ή boxercise, η οποία είναι αερόμπικ με γροθιές και κλωτσιές.

Επιλέγοντας μια τάξη

Διαφορετικές πολεμικές τέχνες προσελκύουν διαφορετικούς ανθρώπους, οπότε πρέπει να βρείτε ένα σχολείο που διδάσκει ένα στυλ που σας αρέσει με έναν τρόπο που σας ταιριάζει. Αν είναι δυνατόν, επισκεφθείτε τα σχολεία γύρω από το ξενοδοχείο και παρακολουθήστε ή δοκιμάστε μια τάξη – μερικές προσφέρουν δωρεάν δοκιμές. Ψάξτε για ένα γυμναστήριο όπου οι τακτικοί έχουν τους ίδιους στόχους με εσάς · Συζητήστε με τους εκπαιδευτές και τους μαχητές για να πάρετε μια ιδέα για την ατμόσφαιρα. Τα μικρά γυμναστήρια μπορεί να σας φροντίζουν καλύτερα, ενώ τα μεγαλύτερα γυμναστήρια μπορεί να έχουν πιο διάσημους προπονητές και μαχητές αλλά λιγότερη προσωπική προσοχή.

Κόστος kickboxing

Ορισμένες τάξεις είναι διαθέσιμες σε κανονικά γυμναστήρια και συνήθως κοστίζουν περίπου $ 10 ανά κλάση. Τα ειδικά γυμναστήρια λαμβάνουν συνήθως μόνο μηνιαίες πληρωμές, με τιμές που κυμαίνονται από $ 50 έως $ 100 ή υψηλότερες. Ορισμένα γυμναστήρια απαιτούν μια συνδρομή μέλους, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει ασφάλιση, διαφορετικά θα χρειαστεί να αγοράσετε αυτό ξεχωριστά. Πυγμαχία γάντια λιανικής πώλησης από περίπου $ 30, αν και σοβαροί μαχητές θα θέλουν βαρύτερα γάντια και άλλα προστατευτικά εργαλεία, τα οποία μπορούν συνολικά πάνω από $ 100.

Η πρώτη σας τάξη

Ορισμένα γυμναστήρια μπορεί να πάρουν αρχάριους ή να κρατήσουν ειδικές τάξεις για να σας διδάξουν τα βασικά, άλλοι θα σας ενθαρρύνουν να πηδήσετε ευθεία με την υπόλοιπη τάξη. Συνήθως μπορείτε να δανειστείτε γάντια από την αρχή, αλλά σκεφτείτε να φέρετε ένα στόμιο και ένα κύπελλο. Αφήστε τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι είστε αρχάριος και θα σας βοηθήσουν – ήταν και αρχάριοι. Κανείς δεν περιμένει να είσαι Chuck Norris αμέσως. Επικεντρωθείτε στα βασικά και εργάζεστε σκληρά για να κάνετε μια καλή εντύπωση.

Βασικά στοιχεία εκπαίδευσης

Οι περισσότερες κατηγορίες διαρκούν μία ώρα. Μια τάξη θα πρέπει να έχει μια προθέρμανση, συμπεριλαμβανομένου του τέντωμα, παρακάμπτοντας, calisthenics ή shadowboxing, όπου κάνετε πρακτική κίνηση και χτύπημα στον αέρα. Επόμενο είναι η τεχνική εργασία, όπως η πυγμαχία, η κλοτσιές και οι αμυντικές τεχνικές, που ασκούνται μέσα από τα τρυπάνια συνεργατών, χτυπώντας τσάντες γροθιά ή padwork. Αναμείνετε να εστιάσετε στα βασικά. Ο Bruce Lee είπε κάποτε: “Δεν φοβάμαι ότι ο άνθρωπος που έχει ασκήσει 10.000 κλωτσιές μία φορά, αλλά φοβάμαι ότι ο άνθρωπος που έχει ασκήσει ένα λάκτισμα 10.000 φορές.” Οι τάξεις θα μπορούσαν επίσης να περιλαμβάνουν προαιρετικό πυγμαχία για να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας για μάχη. Μόνο στυλό όταν αισθάνεστε έτοιμοι.

Το Kickboxing είναι μια έντονη καρδιαγγειακή προπόνηση. Η γρήγορη εκπαίδευση είναι μια μορφή διαρκούς εκπαίδευσης, όπου οι σύντομες εκρήξεις συγκεντρωμένης δραστηριότητας που στίζονται από μικρά υπόλοιπα, τονίζουν ολόκληρο το σώμα σας και βοηθούν στην απώλεια βάρους. Το χτύπημα των σακουλών και των μαξιλαριών είναι επίσης ένα άγχος. Η εκμάθηση του τρόπου υπεράσπισης μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη σας Οι τάξεις είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να συναντήσετε τους ομοϊδεάτες. Για να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη από την εκπαίδευση στο kickboxing, επικεντρωθείτε στην ασφάλεια. Ξεκινήστε αργά, προσπαθώντας πάντα να μάθετε τη σωστή μορφή για να αποφύγετε τραυματισμό στον εαυτό σας ή σε άλλους. Να φοράτε προστατευτικό εργαλείο ανά πάσα στιγμή. Εάν εργάζεστε σε πιο έντονη προπόνηση, τυλίξτε τα χέρια σας για να αποφύγετε τραυματισμούς.

Συχνές ερωτήσεις